Social

Dreptate de proprietar

O familie din Ploieşti încearcă de mai bine de zece ani să reintre în posesia propriei proprietăți, dar a întâmpinat o serie de probleme greu de imaginat într-un stat ce se pretinde a fi european.

Totul a început în anul 1992, când lângă imobilul familiei Stănescu, situat pe strada Veniamin Costache,  s-a instalat un bărbat care, încet, încet, a ocupat terenul ce despărţea casa familiei Stănescu de un bloc. La început a fost ridicat un mic garaj, ca mai apoi să apară, peste noapte, o vilă cu etaj, vândută ulterior, de două ori la rând, unor persoane care au reședinţa în străinătate.
A urmat un şir întreg de procese, câştigate toate de către familia Stănescu şi de Primăria Ploiesţi, instituție care a fost sesizată despre faptul că vila era contruită ilegal pe domeniul public.
“Casa asta este construită fără autorizaţie atât pe o bucăţică din terenul nostru, cât şi pe domeniul public. Am avut procese peste procese. Le-am câştigat pe toate şi chiar există o decizie prin care construcţia trebuie delimitată. Dar până acum am rămas cu hârtiile care ne dau dreptate”, ne-a explicat Carmen Stănescu, proprietara imobilului de pe strada Veniamin Costache.
Și alții trag ponoasele

Cu dreptatea în mână, familia a rămas acum şi cu o parte a terenului ocupat, dar şi fără posibilitatea de a putea măcar să-şi finalizeze lucrările la propria casă.
“Din cauza acesta, noi, am rămas şi cu casa neterminată. Între noi şi casa vecină sunt doar câţiva centimetri, aşa că peretele a rămas şi neizolat termic și netencuit”, a declarat Cornel Constantin, persoană care locuiește în același imobil cu reclamanta Carmen Stănescu.
Nemulţumiți sunt şi vecinii care locuiesc în blocul de care este lipită construcţia.
Aceştia se tem că oricând un incendiu va produce un dezastru, imobilul blocând accesul în spatele blocului. “Construcția este foarte periculoasă – a explicat o locatară a blocului învecinat – pentru că blochează intrarea spre spatele blocului. Dacă, Doamne ferește!, izbucnește un incendiu, pompierii nici nu pot intra acolo.”
În urma proceselor, reclamanții au reuşit să obţină toate documentele nesesare pentru a fi demolată casa respectivă şi când, în sfârșit, să fie pusă în practică o astfel de hotărâre, s-au trezit că mai au de așteptat. Reprezentanţii Serviciului de Gospodărire Urbană nu deţin utilajele necesare.
“Deoarece serviciul nostru nu deţine utilajele necesare, singura posilibitate ar fi ca demolarea să se facă de către o firmă de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Gospodărire Urbană, Adela Fraţilă. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co