Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Donaţie pentru Maternitate

Pacientele vor avea condiţii mai bune la Maternitatea din Ploieşti. Unitatea spitalicească a primit o importantă donaţie din partea unei clinici germane.

Donaţia respectivă este mai mult decât binevenită, mai ales că mobilierul era vechi de mai bine de 30 de ani,  iar Ministerul Sănătăţii a îngheţat achiziţiile publice care permiteau înnoirea mobilierului din unităţile medicale de stat. „Acestă donaţie a fost făcută de o clinică germană din Dusseldorf. Este vorba despre spitalul Florence Nightingal Dusseldorf care a oferit unităţii nostre 40 de paturi, 14 noptiere, 2 canapele, 4 cărucioare şi 10 rolatoare pentru deplasarea pacientelor, un aparat pentru roentgenterapie şi 2 cuve pentru dezinfectarea instrumentarului”, a declarat directorul medical al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti, dr. Iuliana Bilga.

Roade culese
Donaţia nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Consiliului Judeţean Prahova. „Atunci când am primit în sarcină preluarea spitalelor, am făcut apel la toţi cei care pot să contribuie, având în vedere greutăţile cu care încă se confruntă sistemul sanitar. Donaţia de astăzi este rodul plecării acelei delegaţii prin spitalele europene şi a mişcărilor noastre prin Europa”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. Seria echipării spitalelor va continua săptămâna viitoare, cu Spitalul Judeţean de Urgență din Ploieşti. „Săptămâna viitoare va urma un nou transport de paturi către Spitalul Judeţean din Ploieşti. Deocamdată, au sosit 72 de paturi, urmând ca restul până la 110 să ajungă la începutul săptămânii vtiitoare”, a declarat consilierul județean Ludmila Sfârloagă. Cea mai mare parte a mobilierului de la Maternitatea din Ploieşti avea o vechime de 27 de ani, respectiv din anul inaugurării unităţii medicale, 1984. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co