Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

Donaţie impresionantă de cărţi

Rafturile Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga” din Ploieşti sunt mai bogate cu 5.000 de volume, care au fost primite în urma unei donaţii venite din partea unei edituri româneşti.

Toate cărţile sunt pentru cei mai mici dintre cititori, pentru elevi şi studenţi. Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene susţin că majoritatea cărţilor donate sunt titluri care coincid cu cele mai solicitate volume. Este vorba despre cărţi de beletristică română, dar şi universală, cărţi de management, sociologie, culegeri sau dicţionare. „Sunt lecturi alese, nu cărţi alese. 5.000 de cărţi nou nouţe, care îi vor servi, în apetitul de cunoaştere, pe juni, dar şi pe părinţii lor. Avem aici „Enciclopedia britanică”, „Basme ale românilor”, „Călători şi călătorii celebre”, în total 5.000 de cărţi, asta însemnând câteva sute de titluri”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene ”Nicolae Iorga” din Ploieşti, Nicolae Boaru.
Distribuire în teritoriu
Donaţia de carte cuprinde titluri dintre cele mai căutate de-a lungul timpului.
O parte a lor va ajunge şi în bibliotecile din judeţ, care nu sunt foarte dotate din punct de vedere al numărului de cărţi. „Ne vom servi de această posibilitate a noastră de a avea cărţi, şi vom alimenta fondul de carte şi bibliotecile mai sărăcuţe din judeţ, după care vom duce şi în Basarabia, pentru românii noştri de acolo, dar şi în alte locuri unde există români” a mai adăugat Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Judeţene „Nicolae Iorga”din Ploieşti.
Cele 5.000 de volume vor putea fi răsfoite şi citite de cei interesaţi, la noua secţie de copii, care va fi deschisă publicului în luna martie. M. B.

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co