Imobiliare Valea Prahovei
Cultura

A început Stagiunea Muzicală 2012

Weekend-ul trecut, Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni a fost gazda unor evenimente deosebite.

La Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a lui Sorin Apostolescu şi al expoziţiei de sculptură a lui Gheorghe Ghidănac. Tot la sfârşitul săptămânii, a debutat şi cea de-a IV-a ediţie a Stagiunii Muzicale, organizată de instituţia de cultură, împreună cu Muzeul Naţional George Enescu din Bucureşti.
Stagiunea Muzicală a început în anul 2009 şi, de atunci, în perioadele respective, în fiecare week-end, la Buşteni, sunt susţinute recitaluri camerale.
În cele patru ediţii, pe scena Centrului Cultural „Aurel Stroe”, au evoluat nume sonore ale muzicii româneşti, ca Valentin Gheorghiu, Gabriel Croitoru, Sandu Sandrin, Sorin Petrescu, Viniciu Moroianu, Doru Roman.

Repertoriu variat
Recitalul de deschidere a stagiunii de anul acesta a aparţinut sopranei Eliana Munteanu şi pianistului Andrei Tănăsescu. Publicul, prezent în număr mare, a avut ocazia să asculte un program de romanţe şi cântece italiene, dar şi o sonată pentru pian de Beethoven, interpretată magistral la pian.
Iubitorii muzicii sunt aşteptaţi în fiecare weekend la Centrul Cultural „Aurel Stroe”, unde, până în luna decembrie, vor avea loc recitaluri de muzică clasică. Sâmbăta viitoare, 3 martie, de la ora 18:30, stagiunea va continua cu recitalul „Music Box”, susţinut de Mihaela Anica la flaut şi Horia Maxim la pian.  Claudia BIRLA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co