Actualitate

Doar doi şoferi pe zi parchează neregulamentar!!!

Din blocarea şi ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar se obţin, la Câmpina, din ce în ce mai puţini bani. Sunt şoferii tot mai disciplinaţi sau activitatea în cauză ridică semne de întrebare?

În aprilie 2007, firma SC Strand Auto Serv SRL a încheiat un contract cu Primăria Câmpina, pentru blocarea şi ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar. Contractul prevede ca o cotă de 30% din încasările din urma aplicării amenzilor să fie a primăriei iar restul de 70% să revină firmei. Pe toată această perioadă de derulare a contractului, nu de puţine ori au existat nemulţumiri din partea cetăţenilor, ba chiar şi din partea primarului Horia Tiseanu, cu privire la modalitatea oarecum discriminatorie cu care unele maşini erau blocate, iar altele nu.
O perioadă bună de timp, profitul firmei, implicit al primăriei, chiar şi cu acea cotă de 30%, părea destul de consistent. Anul acesta, de la început, ritmul de ridicare a autoturismelor găsite parcate neregulamentar a scăzut simţitor, după cum spune şefa Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe.
“Conducătorii auto din Câmpina, prin HC nr. 73 din 2006, care cred că e cunoscută deja de către toţi şi poate numai prin simplul fapt că văd maşina de blocaje, au devenit mai temători sau mai responsabili, în ceea ce priveşte parcarea autoturismelor. Faţă de anul trecut, numărul autoturismelor blocate este în scădere. Poate cuantumul amenzii de 80 de lei, care trebuie plătit pe loc, aşa cum e stipulat în hotărâre, a stimulat cumva, responsabilitatea şoferilor. Dacă nu se plăteşte această sumă imediat, maşina nu poate fi deblocată, iar după ora 18.00 vine platforma auto, care depozitează autoturismul ridicat, pe spaţiul închiriat de către firmă, aflat lângă Autogară. În această situaţie, costurile de recuperare sunt mult mai mari. Acum, se blochează, în medie, cam două autoturisme pe zi, fiind o excepţie când apare şi a treia maşină, faţă de anul trecut când erau, poate şi douăsprezece maşini. Demn de remarcat poate fi faptul că cei cărora li se blochează maşinile în ultima vreme, nu prea sunt cetăţeni ai municipiului Câmpina. Sunt destui cei care vin din afara oraşului şi nu cunosc regulile”, a declarat Carmen Gheorghe.
În luna ianuarie a acestui an, s-au ridicat 91 de maşini, în februarie 68, în martie 33, în aprilie 28, în mai 35 iar luna aceasta a demarat cu 4 maşini blocate.
Poate mulţi dintre cetăţenii Câmpinei au devenit mai responsabili în modul de a-şi parca autoturismele, dar cu siguranţă se pot gândi, văzând diverse maşini parcate după o „lege” proprie, că angajaţii firmei de blocare a maşinilor ori nu sunt destui să facă faţă, ori… unii au parte de tratament preferenţial.
Oricum, la una din şedinţele Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a subliniat ideea de a nu reînnoi contractul în cauză, dorind ca de aceste probleme să se ocupe doar Poliţia Locală. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co