Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Vedetele luptă împotriva drogurilor

Leonard Doroftei, Cătălin Burlacu şi Corina Ungureanu s-au alăturat voluntarilor Agenţiei Naţionale Antidrog Prahova pentru a pune capăt consumului de droguri în rândul tinerilor.

În cursul săptămânii trecute, a fost organizată şi prima Conferinţă a Voluntarilor Antidrog, găzduită în Aula Universităţii Petrol–Gaze din Ploieşti. Evenimentul a fost dedicat tuturor voluntarilor care activează sau au activat în domeniul prevenirii consumului de droguri de alungul anilor în cadrul Agenției.
“Este un eveniment dedicat tuturor voluntarilor antidrog care de-a lungul anilor au activat alături de Centrul Antidrog Prahova – este vorba de peste 500 de voluntari-, din majoritatea unităților școlare din județ și Universitatea Petrol-Gaze. La acest moment, numărăm 120 de voluntari activi, care sunt astăzi alături de noi și vor primi niște certificate de mulțumire”, a declarat Cosmin Neagu, specialist în prevenire.

Vocea sportivilor
“Toți suntem tentați să fim cu cârdul, pentru că e mai funny, adică suntem mai mulți, anturajul… Dar dacă știi să faci un pas în spate atunci când trebuie e binevenit și ca să poți fi puternic în sensul ăsta, alegeți ceva, fă un sport”, a spus fostul campion mondial la box Leonard Doroftei. “Un nu categoric consumului de droguri, de alcool și de tutun! Felicit acești copii minunați care se prezintă aici ca voluntari și care sunt de ceva vreme voluntari. Mă sint onorat să fac parte din acest grup, alături de Leonard și de Corina. Am venit pentru a fi un exemplu pozitiv. Poți să te recreezi în multiple feluri fără să fii prins în efectul de turmă”, i-a îndemnat pe tineri și baschetbalistul echipei Asesoft Ploiești Cătălin Burlacu.
Voluntarii recunosc că lupta pentru a convinge tinerii să nu mai consume droguri sau substanţe etnobotanice este pe departe de a fi câştigată, însă nu imposibilă. “Unul dintre ei a scos un pliculeț și spunea că el consumă altceva. Se mândrea… Și când am vorbit cu el m-a luat în râs. Uneori munca de voluntariat nu își atinge scopul, pentru că oamenii nu prea primesc mesajul așa cum trebuie, dar noi nu renunțăm, sperăm că vom fi luați în serios”, a declarat unul dintre voluntari.
“Am observat că cel puțin în școala noastră sunt oarecum interesați, se implică în toate proiectele, nu spun niciodată nu la o asemenea ofertă, ca să zic așa”, a declarat un alt voluntar prezent la acțiune.
Proiectul este finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova şi implementat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Judeţean Prahova, Universitatea  Petrol-Gaze Ploieşti şi Asociaţia Națională pentru Tineret şi Iniţiativă Comunitară Ploieşti. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co