Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

DJ Pagal a fost surprins de avalanşe în Bucegi

IMG_7519Personajul monden, împreună cu patru prieteni din Bucureşti, s-au aventurat cu plăcile de snowboard
la Cota 2000, în afara pârtiilor, şi au scăpat cu viață ca prin minune.

Locul unde tinerii au ales să se dea cu plăcile este extrem de periculos. Nu au ţinut cont de indicatoarele de avertizare şi nici de sfaturile salvamontiştilor. Au vrut să aibă parte de adrenalină, însă, la un moment dat, zăpada instabilă s-a prăvălit peste ei. În urma incidentului, s-au desfăşurat, simultan, două acţiuni dificile. Trei băieți erau prinşi sub nămeti într-o vale, în timp ce alţi doi cereau ajutor dintr-o altă zonă. Salvatorii au ajuns rapid la ei, dar zăpada le-a dat până şi lor de furcă. Cele două echipe au fost surprinse de mai multe avalanşe, însă au reuşit să răzbată nămeţii.
Infernul alb s-a încheiat după trei ore, atunci când turiştii au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. Unul dintre ei a suferit o fractură de piramidă nazală, iar altul acuza dureri de coaste. „Acţiunea a fost foarte dificilă, deoarece ei au trecut peste o avalanşă destul de lungă pe firul văii. Când i-am coborât, ne-au prins trei avalanşe şi am fost târâţi câţiva zeci de metri. Turiştii au avut mare noroc că au scăpat cu viaţă”, a precizat salvamontistul Bogdan Popa.

Au mai pățit-o
Tinerii au povestit că nu sunt la prima aventură de acest gen. Înainte de a pleca pe văi, au văzut indicatoarele care atenţionau că este pericol de avalanşă, însă le-au ignorat. „Am greşit puţin firul văii şi a plecat zăpada cu noi. Ne-am trezit prin copaci şi ne-am speriat foarte rău. Îi mulţumim lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă. Am învăţat ceva din această experienţă şi îi sfătuiesc şi pe ceilalţi iubitori de munte să nu încerce zonele interzise. Este foarte periculos”, a povestit Andrei Moţoc, cunoscut sub pseudonimul DJ Pagal.
„Noi îi averizăm pe turiști de fiecare dată când îi întâlnim şi îi sfătuim să nu meargă pe trasee neomologate sau închise. Ei îşi forţează norocul şi se supun hazardului. Cei cinci au avut o şansă mare, s-au născut a doua oară probabil”, a precizat plt. mj. Liviu Ene, din cadrul Jandarmeriei Montane Sinaia. Acţiunea de salvare s-a desfăşurat la numai câteva zile după ce o femeie din Bucureşti şi-a pierdut viaţa în staţiune, pe Muntele Baiu, tot într-o avalanşă.Adelina ANEI

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co