Administratie

Dezbinaţi la votul pentru Unirea

La şedinţa ordinară a Consiliului Local, care a avut loc, joia trecută, proiectul privind aprobarea susţinerii financiare a clubului de fotbal „Unirea”, cu 287.424 de lei, pentru activitatea pe care echipa o va desfăşura în returul anului 2011-2012, a încins spiritele unor consilieri.

Discuţiile au fost aprinse, cel mai vehement fiind viceprimarul Ion Dragomir. El a considerat că documentele care trebuiau să se găsească în proiect se află „preferenţial pe masă cu cheltuielile efectuate de către finanţatori şi sumele solicitate”. Ion Dragomir a concluzionat faptul că aşa cum reiese din anexele ataşate proiectului, cele mai multe costuri pentru activitatea clubului revin Consiliului Local Câmpina. Din cauza discuţiilor apărute în timpul şedinţei, cu privire la calitatea pe care o are, punând pe tapet aceste probleme, domnia sa a făcut precizarea: „Vorbesc în calitate de  membru al comitetului director al clubului, până în acest moment. Din acest moment, îmi dau demisia din comitetul director şi pun întrebări în continuare”.
Acesta a făcut referire la diverse cheltuieli, mărul discordiei constituindu-l însă, cei 1.000 de lei pe care îi primeşte Daniel Telegescu de la club, în calitatea sa de manager, bani pe care, în accepţiunea lui Ion Dragomir, trebuie să-i primească de la finanţatori şi nu din bugetul public. „Cele trei indemnizaţii la care se face referire, sunt trei indemnizaţii de conducere, hotărâte de la început, semnate de către Consiliul Director, fiind cea a preşedintelui – de 1.100 de lei-, a mea – de 1.000 de lei – şi a directorului sportiv – de 900 de lei. Nu este ilegal că primim aceste sume; există, poate, imoralitate. Dar vreau să vă întreb dacă este imoral sau moral să munceşti pe degeaba?”, a răspuns, în acest fel, Daniel Telegescu, subliniind faptul că aflându-se într-un conflict de interese, fiind şi consilier, a ţinut cont,  abţinându-se să voteze proiecte legate de club.

Intervenţia edilului
În timpul discuţiilor, primarul Horia Tiseanu a intervenit, dojenindu-l pe Daniel Telegescu, pentru că nu a făcut copii după actele ataşate la proiectul în cauză, pentru toţi consilierii, în care sunt prevăzute cheltuielile clubului.
„În legătură cu indemnizaţiile, dacă veţi considera că e bine, şi eu nu cred că ar fi rău, să fie făcute din banii veniţi de la ceilalţi finanţatori, ca să înlăturăm orice urmă de discuţie, asupra acestui lucru. Dan Telegescu este susţinut din banii Consiliului Local, pentru activitatea sa la acest club sportiv. Din punct de vedere legal, nu există o incompatibilitate. Dacă va fi plătit de către ceilalţi finanţatori, va fi foarte bine. Dar mă întreb şi vreau să vă întrebaţi şi dumneavoastră: cineva care conduce o echipă de fotbal trebuie să fie plătit? N-are voie să fie un consilier local? Dacă nu ar avea voie, trebuia să se spună la primul contract de finanţare, că este interzis unui consilier local să facă parte din Consiliul Director”, a spus primarul Horia Tiseanu, în plenul şedinţei de consiliu. În cele din urmă, proiectul a fost aprobat, ţinându-se cont de toate amendamentele.
Ultima informaţie, care ne-a parvenit la închiderea ediţiei, este legată de faptul că viceprimarul Ion Dragomir şi-a înaintat, oficial, demisia din Comitetul Director al FC „Unirea” Câmpina. Carmen NEGREU

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co