Imobiliare Valea Prahovei
Administratie

Reclamă pe numerele de la case

De câteva zile, locuitorii din Brebu primesc numere gratuite pentru casele lor, plăcuţe pe care este scris numele unei societăţi comerciale care derulează afaceri în localitate şi spiritele s-au încins cel puţin la nivelul conducerii localităţii.

Plăcuţele respective ajung însoţite de o hârtie de la Primărie, prin care oamenii sunt înştiinţaţi că au obligaţia să o pună la vedere. „Firma de cablu a oferit comunei o sponsorizare constând în 2.500 de numere de casă, pentru că acţiunea asta a mai fost o dată începută, dar n-am reuşit să o ducem la capăt, locuinţele nu au număr de casă în majoritate, străzile nu au atribuit nume şi e foarte greu în Brebu să te descurci, când intri să dai o factură, să identifici o locuinţă… Asta este una dintre problemele noastre”, a declarat primarul comunei Brebu, Dumitru Comăniţă.
Acesta este motivul pentru care s-a pornit acţiunea. Dar povestea începe odată cu obligativitatea de a amplasa numărul, cu reclamă cu tot, pe casă sau gard. Primul care a făcut o sesizare a fost viceprimarul. „Faptul că pe mine, proprietar, mă obligă să fac reclamă unei firme, asta mi se pare cu totul şi cu totul un abuz în funcţie, indiferent de contractul dintre dânsul şi firma respectivă. Luăm cazul în care eu am o firmă de cablu: dacă eu la poarta mea am inscripţionarea unei firme de cablu, iar lângă ea am şi reclama acestei firme de cablu… Acest lucru este un non-sens. Nicio lege nu mă obligă pe mine să fac o propagandă altei firme, mai ales că acest număr intră în proprietatea mea”, a declarat viceprimarul comunei Brebu, Adrian Ungureanu.

Revenire…
Ajungându-se la aceste discuţii, s-a revenit asupra textului, locuitorii având obligaţia să pună aceste numere doar daca nu au, deja, numere puse. „Cine are număr nu-l ia, iar cine nu are posibilitate sa-şi facă număr ia numărul şi-l pune. Legea nr. 32/1994 mă obligă să fac promovare…, mă obligă să fac promovarea societăţii, când fac un contract de sponsorizare”, a explicat primarul Dumitru Comăniţă.
Problema obligativităţii a fost lămurită. Numerele nu au fost încă oferite tuturor locuitorilor din Brebu. Acestea se vor distribui în perioada următoare şi vor fi puse numai dacă nu există deja unele. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co