Actualitate

Prahova a primit buletinele de vot pentru referendum

Județul Prahova a primit, în cursul zilei de ieri, buletinele de vot pentru referendumul care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni și prin care cetățenii sunt întrebați dacă sunt de acord cu modificarea Constituției în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria între un bărbat și o femeie.

Potrivit Prefecturii Prahova, județul nostru a primit 728.983 buletine de vot, număr care îl depășește pe cel al alegătorilor prahoveni.

În cursul zilei de ieri, Prefectura a preluat de la monetăria statului ștampilele cu inscripția “votat”, iar de la imprimeria statului, timbrele autocolant.

Vor fi amenajate 623 de secții de votare pentru un număr total de 664.347 alegători. Aceștia vor avea posibilitatea de a vota și pe liste suplimentare.

Astăzi și mâine are loc instruirea președinților secțiilor de votare, urmând ca vineri, 5 octombrie, începând cu ora 9, să fie predate buletinele de vot în teritoriu.

Buletinele de vot au fost tipărite la Regia Autonomă Monitorul Oficial și au sosit la sediul Prefecturii Județului Prahova în cursul dimineții de duminică.

În zilele de 6 și 7 octombrie 2018 cetățenii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, astfel încât formularea “căsătoria liber consimțită între soți” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co