Invatamant

Detectivul Codruţ prezintă: Protecţie pentru copii

detectin-codrutPaza bună, trece primejdia rea! Asta au învăţat copiii de la grădiniţa Sfinţii Mihail şi Gavril din Ploieşti la un eveniment organizat împreună cu Jandarmeria Prahoveană şi Poliţia Comunitară locală. Micuţii s-au întâlnit, cu această ocazie cu detectivul Codruţ, o mascotă cu un cap imens de căţel, care le-a explicat cum să se ferească de străini, să traverseze numai prin locurile special amenajate sau să nu deschidă uşa nimănui dacă sunt lăsaţi singuri în casă. Copiii au primit de la Codruţ cărţi personalizate cu sfaturi pentru a nu deveni victimele unor indivizi cu gânduri necurate şi au făcut poze cu mascota.
Activitatea a prins în rândul preşcolarilor şi fiecare a înţeles câte ceva din cele explicate. „Nu voi da drumul nimănui în casă şi nici nu voi primi bomboane de la străini”, ne-a spus Sara. La fel ca ea, şi ceilalţi copii au înţeles măsurile de prevenţie prezentate de către gruparea mobilă de jandarmi Matei Basarab din Ploieşti şi de către Poliţia Comunitară. Oamenii în uniformă le-au spus copiilor că au în ei nişte prieteni şi că pot apela la ei cu încredere ori de câte ori se simt ameninţaţi pe stradă sau în altă parte.
De altfel, nu e prima dată când preşcolarii de la Grădiniţa Sfinţii Mihail şi Gavril aud vorbindu-se despre protecţia lor, pentru că educatorii, alături de părinţi le amintesc mereu cum să aibă grijă singuri de ei, chiar de la vârste fragede. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co