Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Descinderi la traficanţi de droguri

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti au reuşit, săptămâna trecută, destructurarea unei grupări infracţionale specilizată în trafic şi consum ilicit de droguri de mare risc care acţiona pe Valea Prahovei.

Aceasta era foarte bine organizată, din ea făcând parte 15 dealeri de droguri, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.
Suspectii se aprovizionau cu marfă din Spania, drogurile fiind aduse în ţară în bagaje sau prin sistemul de coletărie internaţională. Oamenii legii au organizat 13 percheziţii domiciliare, 12 în judeţul Prahova şi una în municipiul Moreni – judeţul Dâmboviţa, pentru a da de urma suspecţilor. Unii aveau în locuinţe chiar propriile lor culturi de cannabis. „S-au găsit chiar şi două culturi indoor de cannabis, prevăzute cu sisteme de iluminare, de ventilaţie, de menţinere a temperaturii, precum şi multe alte bunuri, ustensile folosite la ambalare şi la consumul unor astfel de droguri”, a declarat un ofiţer din cadrul BCCO Ploieşti.

Rază largă de acţiune
Preţurile de vânzare a drogurilor, respectiv cannabis şi haşiş, erau cuprinse între 40 şi 60 de lei gramul, unii dintre cumpărători fiind chiar minori. „S-a stabilit că drogurile erau distribuite direct sau către alţi dealeri secundari. Vorbim de zona localităţilor Floreşti, Filipeştii de Târg, Filipeştii de Pădure, comunele limitrofe municipiului Câmpina…”, a declarat ofiţerul din cadrul BCCO Ploieşti.
În urma acţiunii poliţiştilor, au fost ridicate şi conduse la audieri aproximativ 70 de persoane, dar oamenii legii estimau că în perioada următoare numărul celor care vor avea de răspuns la întrebări va fi mult mai mare, undeva spre 100 de persoane. Pe de altă parte, mulţi dintre cei conduşi la audieri erau consumatori. Doar 20 dintre ei au fost dealeri.
La sfârşitul anchetei urmează să se stabilească şi măsura legală care se impune în cazul membrilor grupării infracţionale. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co