Actualitate

Declaraţii pentru cota de lapte

De acum şi până pe 16 mai 2011, cumpărătorii care achiziţionează lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările, realizate în anul de cotă 2010/2011.

Primirea acestor acte se face la centrele APIA. După această dată limită, se vor percepe penalizări. Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului.
Este important de menţionat faptul că producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.
De asemenea, cumpărătorii trebuie să depună la centrele judeţene APIA declaraţia anuală privind cantitatea de lapte achiziţionată în anul de cotă 2010/2011, termenul limită fiind tot 16 mai 2011.

Sancţiune drastică
Producătorilor de lapte care nu depun în termenul legal stabilit declaraţia anuală privind cantităţile comercializate, li se aplică penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva naţională, penalitate care reprezintă suma corespunzătoare taxei pentru depăşire de 0,01% pentru fiecare zi calendaristică.
Cotele individuale nu vor fi retrase dacă producătorii deţinători de cotă vor transmite, împreună cu declaraţia anuală, şi o justificare scrisă, datată şi semnată, care să ateste imposibilitatea transmiterii acestei declaraţii în termenul legal.
La nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Prahova există înregistraţi în baza de date 6.500 de beneficiari ai sistemului de cotă de lapte. R. E.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co