Social

Curăţenie de primăvară la Breaza

curatenie-breaza

În oraşul Breaza a început, de câteva zile, curăţenia de primăvară. A fost stabilită şi o zi specială în care membrii comunităţii s-au alăturat autorităţilor în acţiunile de ecologizare.

Curăţenia de primăvară se desfăşoară, la Breaza, după un plan bine stabilit, care cuprinde în primul rând centrul oraşul şi ulterior zonele adiacente. „Noi am început partea de curăţenie cu personalul angajat al Primăriei Breaza, din compartimentul Gospodărire Orăşenească, şi avem şi personalul de la Legea 416 – cei care iau nişte ajutoare şi în schimbul acestora trebuie să presteze ore de muncă pentru comunitate”, a declarat primarul oraşului Breaza, Răzvan Bălăşescu. Joia trecută, a fost o zi specială din planul de acţiune, elevi şi localnici ieşind să dea o mână de ajutor la înfrumuseţarea oraşului. Ba chiar şi un cetăţean de origine iraniană, care a adus diverse soiuri de plante, unelte şi tricouri cu inscripţia „Te iubesc, Breaza!”. “Consiliul Local a hotărât ca ziua de 21 martie să fie declarată Ziua Curăţeniei şi Ecologiei, la propunerea domnului Saeid Nikou, cetăţean originar din Iran, care are o proprietate în Breaza, unde se ocupă cu plantarea de pomi, puieţi, arbuşti…, dânsul având şi o pepinieră la Otopeni”, a declarat consilierul local Mihai Soiu. „Cu această idee vreau să responsabilizez societatea noastră. Lumea aruncă şi nu ştie cât de greu este să aduni acest gunoi. Lumea trebuie să se implice la curăţenie, cu speranţa că pe viitor nu mai aruncă nimeni gunoaie pe stradă”, a declarat Saeid Nikou.

Activităţi multiple
Odată cu începerea curăţeniei de primăvară, primarul oraşului a dat şi startul amenajării trotuarelor. „Cum am prins nişte zile mai calde sau fără precipitaţii, constructorii ne-au înţeles şi au început aceste lucrări. Mă refer la construcţia de trotuare în zona Capul Câmpului şi în zona Breaza de Jos spre Podul Vadului. Se lucrează cred că de 30 de zile la aceste trotuare şi se lucrează bine”, a declarat primarul Răzvan Bălăşescu.
La sfârşitul programului de curăţenie, Breaza va fi o localitate plină cu flori şi pomi, cu trotoare şi semne de circulaţie noi. Elena TOMA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co