Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Cu un ochi pe alegeri, cu altul pe FMI

La sfârşitul săptămânii trecute, senatorul Georgică Severin a susţinut o conferinţă de presă, în care a făcut o trecere în revistă a unor evenimente atât de nivel judeţean cât şi naţional.

Omul politic nu a pierdut din vedere alegerile care au avut loc, cu ceva vreme în urmă, pentru funcţia de primar al comunei Scorţeni, asupra cărora a făcut o scurtă analiză, recunoscând eşecul USL. „Părerea mea este că cea mai mare greşeală pe care am făcut-o noi, ca USL, şi mi-o asum (fără a vorbi de peşte, mălai şi semnături date jurând chiar pe Biblie, că se votează cu PDL) a fost faptul că la insistenţele colegilor de la PNL, am acceptat cu toţii să colaborăm cu fostul primar Gheorghe Bazgă. În acest mod, noi, nu numai că am renunţat la avantajul moral de a fi cei care veneam şi condamnam un primar PDL corupt, ci am apărut cu el pe străzi, ne-a însoţit şi în felul acesta s-a creat impresia că, de fapt, asigurăm o continuitate a acestuia. Am încercat să le explic înainte, colegilor de la PNL dar au spus că garantează influenţa lui Bazgă, în Bordenii Mari, că el va câştiga „cântând” alegerile aici. Am acceptat. Trebuie să pornim, însă, şi de la o realitate. Pentru noi, Scorţeni nu a avut aceeaşi miză pe care a avut-o pentru PDL, care a fost imensă, mai ales pentru Roberta Anastase. Să nu uităm că ea candidează în cadrul PDL pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Oricum, USL a câştigat la Bărăganu şi la Baia Mare”, a declarat senatorul Georgică Severin.

Despre FMI
În altă ordine de idei, senatorul Georgică Severin a comentat şi asupra scrisorii de intenţie a Guvernului către Fondul Monetar Internaţional (FMI): „FMI acceptă anularea datoriilor companiilor de stat. Acelaşi Fond Monetar care, în niciun fel nu l-a interesat măcar de un euro, pentru sănătate, pentru învăţământ, şi aşa mai departe. Grupul de interese Băsescu, Boc, împreună cu FMI, pregătesc privatizarea câtorva companii naţionale. Se vorbeşte deja de management privat. Este evident ca o companie să poată fi luată în condiţii bune, să nu mai aibă datorii istorice. Şi atunci, din banii tuturor cetăţenilor se vor acoperi datoriile la Căile Ferate Române, zona  energiei, astfel, anumiţi băieţi deştepţi se vor îmbogăţi şi mai mult. Faptul că FMI acceptă să intre în acest joc este grav şi, dincolo de găurile din pantoful lui Jeffrey Franks, constatăm că în momentul de faţă, România are o guvernanţă a FMI”.
Ideea avansată de senatorul Severin nu este pentru prima dată adusă în faţa opiniei publice. Cartea scrisă de către Dinu Patriciu şi regretatul Horia Rusu, „Capitalismul Românesc-Un proiect”, acordă un spaţiu amplu implicării negative a FMI în economia unor state. „FMI a avut repetate acorduri cu ţări cunoscute pentru nerespectarea contractelor. Chiar în cazul în care Fondul a stabilit că o anumită ţară nu a respectat programul de reforme subliniat în acordul de împrumut, de cele mai multe ori negociază cu aceeaşi ţară un contract modificat şi, împrumutul continuă. Peru a încheiat 17 acorduri diferite cu FMI între 1971 şi 1977 şi continuă să primească şi astăzi, bani. (…) Pe lângă faptul că a slăbit economia mondială în general, împrumuturile FMI au defavorizat ţările mai puţin dezvoltate, în special. (…) De fapt, cele mai multe sunt mai sărace, economiile unor dintre ele, având o tendinţă clar, descrescătoare”, se arată, între altele, în publicaţia amintită mai sus. Reţineţi, cartea a fost scrisă în 1998, dar cine mai are timp de lecturi! Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co