Actualitate

Sinaia gazduieste doua evenimente internationale cu tematica electorala

Staţiunea prahoveană Sinaia găzduieşte, în perioada 3-6 mai, două evenimente internaționale cu tematică electorală, respectiv Conferința cu caracter științific ”Egalitatea votului”, organizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția), și Conferința internațională a Autorității Electorale Permanente cu tema ”Alegeri libere, parlamente și formarea națiunii”.

Cele două conferințe vor reuni peste o sută de invitați atât din România, cât și din străinătate, respectiv specialiști de marcă din domeniul electoral. Vor participa şi reprezentanți ai organismelor electorale de pe toate continentele și ai unor importante organizații de profil, cum ar fi Comisia de la Veneția, Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală, Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Asociația Mondială a Organismelor Electorale, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa – Biroul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului și Centrul Internațional pentru Studii Parlamentare.

Evenimentul intitulat “Egalitatea votului” are ca temă principală egalitatea votului, considerată unul dintre principiile de bază ale patrimoniului electoral european și care reprezintă o condiție sine qua non a asigurării unor alegeri democratice.

Cea de-a doua conferinţă, având tema “Alegeri libere, parlamente și formarea națiunii” va rezona cu o mare sărbătoare a poporului român, care marchează în acest an 100 de ani de la nașterea României Mari. De aceea, evenimentul urmărește, pe de o parte, să evidențieze, în anul Centenarului Marii Uniri, importanța alegerilor libere din 1919 pentru primul Parlament al României Mari, iar pe de alta, să permită invitaților schimbul de experiență și de bune practici în ceea ce privește organizarea unor alegeri libere și corecte.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co