Actualitate

Cotidianul New York Times anunta ca o sustine pe Hillary Clinton in alegerile prezidentiale

New York Times a anuntat sambata intr-un editorial ca o sustine pe candidata democrata Hillary Clinton in alegerile pentru Casa Alba, spunand ca este mai calificata decat rivalul ei republican Donald Trump in gestionarea provocarilor cu care se confrunta Statele Unite, informeaza Reuters.

nyt-clinton
Ziarul o descrie pe Hillary Clinton drept “unul dintre cei mai tenace politicieni ai generatiei sale”, spunand ca ea a aratat o buna stapanire a politicii si nuantelor diplomatiei, construindu-si in acelasi timp o reputatie de persoana cu tarie de caracter si deschisa la cooperare bipartizana.

“Un angajament de o viata in rezolvarea problemelor din lumea reala o califica pe Hillary Clinton pentru acest post, iar tara ar trebui sa o puna la treaba”, scie NY Times despre fostul secretar de stat si senator de New York.

Clinton si Trump se vor afla luni seara fata in fata, intr-o prima dezbatere prezidentiala televizata, dintr-un total de trei, sondajele de opinie aratand ca avansul pe care ea il are asupra miliardarului scade constant, in contextul inmultirii dubiilor privind capacitatea ei de a fi de incredere.

NY Times scrie ca greselile facute de Clinton au denaturat perceptiile asupra caracterului sau, dar lauda munca sa in restabilirea credibilitatii SUA in afacerile externe in calitate de secretar de stat si in sprijinirea copiilor, femeilor si familiilor de-a lungul carierei sale.

“Doamna Clinton s-a aratat a fi o realista care considera ca America pur si simplu nu poate sa se retraga in spatele oceanelor si zidurilor, ci trebuie sa se angajeze cu incredere in lume pentru a-si proteja interesele si pentru a-si respecta valorile”, a mai comentat cotidianul.

NY Times mai aratat ca decizia lui Hillary Clinton de a folosi un server de email privat pentru munca guvernamentala in perioada in care a fost secretar de srar merita atentia pe care a primit-o in campanie, insa atunci cand aceasta problema este pusa langa adevaratele provocari cu care se confrunta SUA, pare ceva “demn de biroul de informatii utile”.

Pus alaturi de aceste provocari, Trump “se micsoreaza la adevaratele sale proportii de program de reality TV de pe un ecran de televizor”, scrie NY Times, promitand un nou editorial luni in care va explica “de ce credem ca dl Trump este cel mai rau candidat nominalizat de un partid important in intreaga istoria a Americii moderne”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co