Actualitate

Controale la venitul minim garantat

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova desfăşoară în tot judeţul un control în ceea ce priveşte verificarea şi stabilirea venitului minim garantat pe care îl distribuie primăriile persoanelor fără venituri.

În perioada 10 iunie-30 iulie, inspectori de la ITM Prahova, dar şi cei de la Agenţia de Prestaţii Sociale, precum şi angajaţi de la Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali şi consilieri din Prefectura Prahova au verificat dosarele din 45 de primării din judeţ.
Mai peste tot, autoritățile cu abilități de control au găsit probleme în dosarele beneficiarilor de venit minim garantat. Ori anchetele sociale nu erau întocmite şi completate la toate rubricile şi nu conţineau informaţii detaliate şi relevante despre situaţia existentă, nu fuseseră efecuate anchete sociale la intervalul legal de şase luni sau când interveneau modificări în stare de fapt a beneficiarilor, ori că nu s-a dispus suspendarea plăţii ajutorului pentru situaţiile în care persoana aptă de muncă din familia beneficiară de ajutor nu a prezentat adeverinţa eliberată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, cert este că în zece primării, 1.041 de dosare au fost reţinute de la plată, fie prin suspendare, fie prin încetare.

Au curs amenzile
Ca urmare, aproape 2.200 de beneficiari aşteaptă ca inspectorii de muncă să decidă dacă îşi vor mai lua ajutorul sau nu.
Totodată, cele zece primării dintre  care fac şi Apostolache, Sângeru, Chiojdeanca, Şotriile, Jugureni, Lipăneşti şi altele au fost amendate în cuantum total de 7.000 lei. Alte zece primării au primit avertismente verbale, iar primăria din Mizil a primit un avertisment scris. Acţiunea de control continuă, pentru că până acum doar 36% dintre cele peste 5.000 de dosare au fost verificate. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co