Turism

Condiţii excelente de schi la Cota 2000

schi-sinaia-cota-2000--1Zăpada căzută asupra judeţului face deliciul pasionaţilor de sporturi de iarnă, ultimele zile fiind cu adevărat de poveste pentru ei.

Sute de turişti au luat cu asalt, în week-end, pârtiile din Sinaia şi distracţia a continuat şi la început de săptămână, în urma zăpezii căzute în zona montană a judeţului. La Cota 2000, zăpada este excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Administratorii domeniului schiabil au pus în funcţiune ratracurile toată noaptea, pentru ca, dimineaţa, covorul alb să fie perfect pentru cei pasionaţi de schi sau snowboard la începutul acestei perioade, apoi natura şi-a făcut singură treaba. Muntele i-a atras şi pe amatorii de senzaţii tari. Nu au vrut să rateze vremea frumoasă şi zăpada, aşa că au practicat snowkiting-ul, sportul care combină puterea cu alunecarea pe omăt, o îmbinare între parapantă şi snowboard. „A nins la Cota 2000 şi a venit vremea să simţim puţină adrenalină. Suntem un grup de prieteni care facem snowkiting de câţiva ani. Este o pasiune şi, în acelaşi timp, o adevărată nebunie. Sunt puţine locuri unde poţi practica acest sport, printre care şi Cota 2000. A nins, în sfârşit, şi nu puteam rata o tură pe zăpadă”, a spus Adrian Neacşu, unul dintre turiştii care au ieşit pe pârtii.

Bucuria cabanierilor
Instalaţiile de transport pe cablu au funcţionat spre capacitatea lor maximă, fapt ce a stârnit, cum era de aşteptat, bucuria administratorilor şi a cabanierilor, care au văzut cum turiştii nu se puteau despărţi de pârtii. Cine a ajuns în vârf de munte a fost întâmpinat cu preparate tradiţionale şi ţuică fiartă. „Relaxarea în cabană este necesară, mai ales după câteva ture cu schiurile. Priveliştea superbă şi mâncarea gustoasă sunt ingredientele perfecte pentru câteva zile de neuitat”, a spus Ionuţ Danciu, un alt iubitor al sporturilor albe.
O zi de schi în Sinaia costă 130 de lei. Sus, pe munte, se pot practica sporturile de iarnă pe pârtiile Valea Dorului şi Valea Soarelui. Dacă va continua să ningă abundent, la sfârşitul săptămânii, se va putea schia şi pe Drumul de Vară, pârtie care leagă Cota 2000 de Cota 1400.Adelina ANEI

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co