Turism

Pregătiri pentru siguranţa turiştilor

cursuri-jandarrmi-5Jandarmii care acţionează în toate staţiunile montane din ţară iau lecţii intense de schi, în această perioadă, pentru a face faţă cu brio problemelor ce pot apărea în sezonul turistic.

Pe pârtia Kalinderu, din Buşteni, instructorii profesionişti îi ajută pe cursanţi să îşi perfecţioneze tehnica şi îi învaţă cum trebuie să acţioneze în situaţii limită. „Îi învăţăm tainele muntelui. Acum, sunt la un anumit nivel de dezvoltare şi acumulează o serie de cunoştinţe.  Ei sunt învăţaţi să îndrume şi să-i salveze pe cei care se află în dificultate. De asemenea, jandarmii montani îi ajută pe salvamontişi în diverse acţiuni”, a precizat instructorul Centrului Montan Sinaia, Sebastian Geană.
În fiecare sezon, prin intervenţii prompte şi corecte, jandarmii salvează multe vieţi omeneşti. „Cursanţii se prezintă foarte bine. Sperăm ca, după cele trei săptămâni de pregătire, să se descurce excelent. Trebuie să schieze mult mai bine şi să-şi însuşească diferite tehnici”, a declarat sergentul major Cătălin Panait. În urma pregătirii, cursanţii învaţă reguli de supravieţuire în mediul montan şi de prim ajutor, tehnici de alunecare, deplasare, căţărare şi recuperare. Absolvenţii vor participa, peste câteva luni, şi la ultima etapă a acestui stagiu de pregătire, aceea destinată salvării şi evacuării persoanelor care au nevoie de ajutor pe munte. A. A.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co