Actualitate

Concers simfonic la Filarmonica din Ploiești

Filarmonica “Paul Constantinescu” vă invită mâine, de la ora 19.00, la o întâlnire cu Luminitza Petre (vioară) și Ioana Maria Lupașcu (pian), în cadrul unui concert de muzică simfonică.

Programul cuprinde Romanţa în Fa Major, op. 50, pentru vioară şi orchestră de Ludwig van Beethoven, Dublul concert în re minor pentru vioară, pian și orchestră de coarde de Felix Mendelssohn-Bartholdy și Simfonia nr. 35, în Re Major „Haffner” de Wolfgang Amadeus Mozart. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla Luminitza Petre.

Personalitate muzicală complexă, Luminitza Petre a atras atenţia presei de specialitate încă de la primele apariţii pe scena muzicală a lumii. Este violonistă, dirijoare, membră în diferite formaţii de muzică de cameră, fondatoare şi manager al diferitelor ansambluri şi festivaluri muzicale.

Ioana Maria Lupașcu s-a născut la Brăila, unde a studiat pianul de la vârsta de patru ani cu profesorul Mircea Bogatu. A urmat cursurile Liceului de Muzică George Enescu din București și apoi pe cele ale actualei Universități Naționale de Muzică din Capitală.

După absolvire este admisă la Masterul Virtuosity Level la Conservatoire du Lausanne, Elveția, dar după câteva luni se mută în Italia, unde devine studenta marelui pianist Lazar Berman, la Accademia Europea di Musica.

Din anul 2007 este solistă a Filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești.

Biletele, în valoare de 20 de lei (întreg), 15 lei (pensionari) şi 5 lei (elevi/studenţi), pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală sau online, de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co