Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Comenius i-a unit în Spania

IMG_7953Delegația Clubului Copiilor „Martha Bibescu” din Comarnic a participat la a treia întâlnire de lucru din cadrul proiectului Comenius, în parteneriat multilateral cu tema European Job and Career, ce a avut loc în orașul San Cristobal de La Laguna.

Gazde au fost elevii și profesorii de la Liceul Ies San Hermenegildo. Cei șase elevi români implicați în proiect, însoțiți de coordonatoarea Angela Năsulea, de profesorul de chitară Florian Bârsan și de profesoara de dans modern Anamaria Dulamă, au fost primiți cu ospitalitate de către partenerii și prietenii spanioli. Cu acest prilej, a fost continuată analiza chestionarelor aplicate colegilor din cele două școli și s-au pregătit materialele ce urmează a fi încărcate pe site-ul proiectului.

Zonă mirifică
Orașul San Cristobal de La Laguna (numit în mod curent – La Laguna)  este cunoscut mai ales pentru Universitatea La Laguna, care primește anual aproximativ 30.000 de studenți. Orașul La Laguna, situat în nordul insulei Tenerife, este considerat capitala culturală a Insulelor Canare.
Bucuria revederii cu partenerii de proiect spanioli cu greu se poate descrie în cuvinte. În săptămâna petrecută acolo, elevii au încercat să descopere ce este comun și ce este diferit  în sistemele educaționale, în modul de viață al oamenilor, în obiceiurile locului. „Există lucruri în viață pe care nu le putem transforma în realitate și lucruri, sau mai bine zis vise, care par imposibile. Totuși, viața are daruri pentru toți, și uneori, fără să îți dai seama, par că ating imposibilul. Apoi, ca la sfârșitul oricărui vis frumos, mereu rămân amintiri frumoase, pe care nimeni și nimic nu le poate șterge”, a scris, în jurnalul său, Ruxandra Stanciu, membră a echipei de elevi români. A. R.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co