Imobiliare Valea Prahovei
Invatamant

Colegiu cu certificat energetic

Colegiul Tehnic „Elie Radu” din Ploieşti este prima unitate de învăţământ din Prahova care deţine un certificat de performanţă energetică. Acest act a fost eliberat de către Agenţia pentru eficienţă energetică şi energii regenerabile AER Ploieşti-Prahova care a prezentat şi raportul de audit energetic precum şi planul de măsuri pentru economisirea energiei în instituţie.
“Clădirea a fost anvelopată acum trei ani şi acesta a fost un punct în plus pentru obţinerea certificatului. Se situează în clasa C energetică”, a declarat Radu Sorokin, reprezentant AER Ploieşti.
Pentru realizarea unei eficienţe maxime ar fi nevoie de o investiţie din partea Primăriei Ploieşti în valoare de 70.000 de euro pentru modernizarea planşeului, a instalaţiei electrice dar şi a tâmplăriei exterioare. Deocamdată, elevii vor aplica metode simple de eficientizare energetică.
“I-am învăţat să facă lucruri la îndemâna lor pentru economie – să închidă luminile în timpul zilei pentru că sălile sunt foarte luminoase, să aerisească cât mai repede, pentru ca transferul de energie termică din clasă afară să fie cât mai mic”, a declarat directorul colegiului, Ileana Vlad. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co