Actualitate

Cine ameninţă martorii şi procurorii, ajunge în arest

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, a dispus prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului Dinu Ion, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi spălare de bani şi l-a arestat preventiv pentru ameninţări.

În anul 2007, crezând că va da lovitura în afaceri, Dinu Ion a înfiinţat o societate împreună cu alte câteva persoane. Numai că societatea avea atributul de „fantomă”, achiziţionând prin ea produse petroliere neaccizate, pe care le valorificau drept motorină, dar cu acciza inclusă în preţ. În acest fel s-a ajuns la crearea unui prejudiciu aproximativ de 16 miliarde de lei vechi. După ce a fost trimis în judecată, Dinu Ion a început să exercite ameninţări şi chiar violenţe, la adresa unui martor audiat în dosarul respectiv. Prin atitudinea sa, a încercat să-l determine pe acesta să-şi schimbe declaraţia dată, în cursul urmării penale. Mai mult de atât, l-a ameninţat şi pe procurorul de caz.
„Întrucât noi urmărim cauzele chiar şi după ce rechizitoriul ajunge în instanţă, am monitorizat acest aspect şi am reuşit să probăm faptul că Dinu Ion a săvârşit infracţiunea de încercare de a determina o mărturie mincinoasă, solicitând instanţei arestarea acestuia pentru cazul expres prevăzut la articolul 148 din Codul de Procedură Penală. În această cauză, inculpatul Dinu Ion a exercitat ameninţări chiar şi asupra procurorului de caz, existând o interceptare telefonică din care rezultă că se intenţiona să exercite agresiuni fizice asupra procurorului. Începând de aseară (n.r.-17.02.2011) de când a fost arestat, va fi în continuare cercetat în stare de arest preventiv 30 de zile, care se vor prelungi ulterior, până la soluţionarea cauzei sau până când va dispune instanţa” a declarat procurorul şef DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, Ionuţ Botnaru, precizând în acelaşi timp că „în ultimele patru luni, noi am reuşit arestarea a patru inculpaţi din aceleaşi motive, pentru că încearcă influenţarea martorilor sau intimidarea acestora. Tocmai de aceea aş vrea să trag un semnal de alarmă, să avertizez inculpaţii trimişi în judecată, în cauzele DIICOT, că noi le monitorizăm în continuare, chiar şi după ce aceştia sunt trimişi în judecată, iar în cazul în care vor încerca să influenţeze martorii sau vor exercita presiuni asupra părţilor vătămate, vom solicita arestarea preventivă a acestora”.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co