Actualitate

Cât de pregătiţi de iarnă suntem?

A venit iarna la munte, iar prima ninsoare i-a prins pe şoferi fără cauciucuri de iarnă la maşini şi fără lanţuri. În staţiunile de pe Valea Superioară a Prahovei, a căzut doar un strat subţire de zăpadă, care nu a pus probleme majore, dar ne întrebăm cât de pregătite sunt firmele de deszăpezire din zonă pentru o iarnă adevărată.

La Sinaia şi Azuga, deszăpezirea este asigurată de firma care asigură şi curăţenia în oraşe. În depozitul acesteia se găsesc 100 de tone de material antiderapant, iar utilajele de deszăpezire sunt pregătite în permanenţă să intervină. „Contractul de deszăpezire intră în vigoare din data de 15 octombrie 2011 până pe data de 15 martie 2012, dar intervenim dacă este nevoie şi înainte sau după această perioadă. Ne-am aprovizionat, deja, cu material antiderapant, avem utilaje de deszăpezire şi maşini de intervenţie, suntem pregătiţi în orice moment. Nu cred că vor exista probleme în deszăpezirea străzilor în cele două staţiuni în această iarnă”, a declarat directorul societăţii Urban SA, Cecilia Fălcescu.
La Buşteni, de deszăpezire se ocupă aceeaşi firmă de mai mulţi ani, iar patronul acesteia spune că nu sunt şanse să fie luaţi prin surprindere de iarnă, chiar dacă nu au stocuri mari de material antiderapant.
„Contractul începe de la 1 noiembrie şi ţine până la 15 martie sau 1 aprilie, în funcţie de cât este nevoie. Nu avem în stoc material antiderapant pentru toată iarna, pentru că abia am început să aducem, dar avem suficient încât să ne descurcăm dacă începe să ningă. Nu vor fi probleme în staţiune, pentru că avem dotări suficiente şi avem şi experienţa din anii trecuţi. Avem 12 utilaje de deszăpezire, maşinile de nisip, de împins şi încărcat zăpada şi fiecare dintre acestea are o zonă arondată, aşa că nu există şanse să avem probleme”, a declarat patronul firmei Elida Impex, Constantin Pietroi.
Acum, mai rămâne să vedem cum e vremea! C. B.

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co