Cultura

Caragiale, comemorat la Ploieşti

Personajele nemuritorului Caragiale au invadat, la mijlocul săptămânii trecute, centrul Ploieştiului.

Domnul Goe și coana Miţa au putut fi admirate în plină acţiune, în călătoria lor spre Capitală. Printr-un astfel de moment artistic a comemorat 99 de ani de la moartea dramaturgului I. L. Caragiale trupa de teatru „Mon Cher” a Casei de Cultură „I.L.Caragiale”.
La  monumentul dramaturgului, situat pe Bulevardul Independenţei, au avut loc o serie de manifestări la care au luat parte atât oameni de cultură ai oraşului, elevi şi simpli ploieşteni.
“Am căutat ca anul acesta să dăm o notă cât mai aparte acestui eveniment , şi nu doar prin  alocuţiuni aşa cum erau obişnuiţi ploieştenii.
Cu ajutorul reprezentanţilor Casei de Cultură I.L Caragiale am organizat o paradă a costumelor de epocă, un itinerar literar, dar şi o lansare de carte a domnului Hârlav” a declarat viceprimarul Ploieștiului, Cristian Dumitru.
“Este un moment deosebit pentru ploieşteni. Personal am studiat foarte mult scrierile şi corespondenţa lui Caragiale în ultimii doi ani. Am regăsit un Caragiale de o profunzime şi gravitate a discursului vizavi de viaţa politică şi metehnele politice ale epocii lui, extrem de aplicat. Sigur că şi-a câştigat publicul prin nemuritoarele “Momente şi schiţe” care sunt savurate şi astăzi cu aceeaşi plăcere”, a declarat directorul Teatrului “Toma Caragiu” din Ploieşti, Lucian Sabados.Comemorarea s-a încheiat cu depuneri de flori la bustul dramaturgului.  M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co