Cultura

Vernisajul tărâmurilor exotice…

Weekend-ul trecut, la Casa de Cultură din Câmpina a fost vernisată expoziţia de pictură a artistului Aurel Grigorescu.

În prezenţa a zeci de prieteni, tablourile artistului şi-au regăsit locul şi valoarea. Aurel Grigorescu foloseşte o tehnică ce îi pune în valoare viziunea artistică. Culorile calde şi nudurile reprezentate în majoritatea tablourilor sunt evidenţiate cu ajutorul şnurului ce dă viaţă imaginaţiei… „Este ceva modern, un fel de artă decorativă. Culorile şi şnurul îmi dau senzaţia de vitraliu”, a spus unul dintre participanţii la vernisaj. „Sunt lucrări ieşite din peisajul câmpinean, cu multă trăire. Este ceva surprinzător, în cel mai bun sens”, a fost de părere o altă persoană prezentă la eveniment.
Poetul Ştefan Al.-Saşa a avut pregătit şi un rondel pentru această expoziţie: „Văzând un nud bine făcut / Încă-ţi mai dă inima brânci / Spre pasiunile adânci / Dar care acum ţin de trecut…”
Din interiorul actului creator
„Am vrut să dau contur cu ceva relief. Prima încercare a fost cu o pastă…, aracet cu ipsos…, dar nu a fost bun şi am căutat sfoara aceasta, care dă şi mai bine dacă pun culoarea cu cuţitul”, a explicat pictorul Aurel Grigorescu. Lucrările din cadrul expoziţiei pot fi admirate de public în foaierul cerntral de la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina timp de trei săptămâni. Pasiunea, culoarea şi măiestria se întâlnesc pe pânzele ce îşi aşteaptă nu doar privitorii, ci şi cumpărătorii… Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co