Social

Campanie – „Drogurile îţi schimbă destinaţia!”

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ploieşti, împreună cu Prefectura Prahova, a lansat la Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia, campania naţională „Drogurile îţi schimbă destinaţia!”

Activităţile derulate vor atrage atenţia populaţiei din Sinaia, Buşteni, Azuga şi Comarnic dar şi turiştilor care viziteaza Valea Prahovei asupra riscurilor consumului de droguri în general şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive în special.
„Aceasta este o campanie preventivă… Avem semnale că la nivel european a crescut consumul de droguri într-o cotă mică şi suntem onoraţi că judeţul Prahova este un judeţ care are o situaţie de pionierat prin această acţiune pe Valea Prahovei, unde este un puternic potenţial turistic, unde sunt şi locuri de petrecerea timpului, discoteci şi baruri, unde există un risc potenţial de a se consuma droguri. Datoria noastră, a autorităţilor este să luăm măsuri preventive pentru a limita acest consum şi a ghida tânăra generaţie spre sport şi procesul educaţional”, a declarat prefectul judeţului Prahova, Marius Sersea. „Noi vom populariza această acţiune în şcoli, vom sprijini conducerile şcolilor în tot ceea ce înseamnă activităţile respective şi vreau să precizez că nu este nici prima nici ultima activitate pe care noi o desfăşurăm în parteneriat cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, ci suntem într-o fructuoasă legătură”, a spus inspectorul şcolar general al ISJ Prahova, Horia Toma. „Pe Valea Prahovei s-a gândit acest proiect tocmai ca urmare a informaţiilor şi datelor care au fost obţinute în ultimul timp şi anume că în special pe weekend sunt turişti care consumă şi faptul că vom implica, prin Centrul Regional de la Ploieşti, tineri care sunt voluntari ai Agenţiei, credem că zona va fi cu adevărat informată cu privire la pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri”, a declarat directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, Sorin Oprea.

Pe toată Valea Prahovei…
Campania se va desfăşura în perioada februarie–august 2013 cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Prahova şi al primăriilor oraşelor Sinaia, Buşteni  Azuga şi Comarnic. „Este un fenomen pe care nu trebuie să-l aruncăm sub preş, el este real, este vizibil şi trebuie preîntâmpinat. Dacă facem această campanie de prevenţie şi reuşim să determinăm tinerii din Sinaia, din colegiul nostru, să se implice ca voluntari în acest proiect, sunt convins că vom avea rezultate adevărate”, a spus primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea.
Principalele activităţi din cadrul acestei campanii vor consta în desfăşurarea unor dezbateri cu tematică antidrog în liceele din cele patru oraşe cuprinse în proiect. Se doreşte recrutarea şi formarea a minim 80 de elevi voluntari care să sprijine activităţile de informare şi sensibilizare. În zonele aglomerate şi la baza pârtiilor de schi vor fi amplasate bannere cu mesajul „Drogurile îţi schimbă destinaţia!”. În perioada iulie-august vor fi, de asemenea, organizate activităţi de prevenire adresate tinerilor aflaţi în taberele şcolare, iar voluntarii antidrog care participă la întreaga campanie vor fi răsplătiţi cu o tabără de vară organizată în perioada 13–17 august. Adrian BURCEA

Targul National Imobiliar (TNI)
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co