Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Cămătar prins în flagrant

A încurcat socotelile unui cămătar. Este vorba despre administratorul unei societăţi comerciale din Ploieşti, care în urmă cu trei ani a avut nevoie de un împrumut în bani.

Acesta a apelat la un cămătar, cunoscut sub numele de Ferdică, cerându-i împrumut suma de 86.000 de euro. Bărbatul a primit banii, în mai multe tranşe, de la o persoană din anturajul cămătarului, pentru care a acceptat să încheie un contract notarial privind un împrumut fictiv de 200.000 euro. De aici au început necazurile sale cu cei certaţi cu legea. Ulterior, a plătit sumele aferente şi totodată a acceptat să predea suspectului un autoturism de lux cu preţul subevaluat. Numai că jocul şantajului a început să prindă teren, aşa că  păgubitul a cerut ajutor oamenilor legii. „Suspectul a fost prins în flagrant în timp ce primea de la administratorul unei societăţi comerciale ploieştene suma de 4.000 de lei. Banii reprezentau o pretinsă datorie neonorată, după ce în prealabil ameninţase partea vătămată şi familia acesteia cu acte de violenţă. Operaţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul tehnic al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Prahova şi Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Prahova”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, inspectorul Daniel Radu.
Cercetat la libertate
Suspectul a fost reţinut şi poliţiştii intenţionau să-l prezinte Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor şantaj, spălare de bani şi port ilegal de armă albă, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Magistraţii au considerat, însă, că persoana în cauză poate fi cercetată în stare de libertate, cu interdicţia de a nu părăsi ţara. Mariana BADEA

Targul National Imobiliar
Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co