Sport

C.M. de sanie junior în febra pregătirilor

Anul 2010 va debuta cu întrecerile de sanie din cadrul Campionatului Mondial rezervat juveţilor, competiţie care va avea loc, pentru a patra oară, pe pista olimpică de la Innsbruck Igls din Austria, situată la poalele muntelui Patscherkofel.

Această a 24-a ediţie a Campionatului Mondial de sanie pentru juniori, unde se vor întrece cei mai buni sănieri din lume, se va desfăşura în ultimele zile ale lui gerar, decizia aparţinând Federaţiei Internaţionale.
Prima etapă a întrecerilor mondiale de juniori va fi o adevărată premieră, aceasta urmând să aibă loc pe pista artificială de la Paramonovo, situată la câţiva kilometri de Moscova.
Urmează apoi etapele de la Sigulda (Letonia), Konigssee (Germania) – 15/16 ianuarie, Oberhof (Germania) – 22/23 ianuarie şi Winterberg (Germania) – 5/6 februarie.
Ca şi în sezonul trecut, din lotul reprezentativei României fac parte Valentin Creţu şi Violeta Strămăturaru – în probele de simplu şi echipajul Andrei Anghel/Paul Ifrim – în probele de dublu, toţi aparţinând de CSO Sinaia, aceştia având evoluţii meritorii, în ciuda diferenţelor de echipament şi pregătire faţă de celelalte ţări participante.
Putem afirma că rezultatele sportivilor sinăieni sunt dătătoare de speranţe în vederea participării la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 care vor avea loc la Soci în Rusia, aceştia reuşind să se claseze destul de bine chiar şi în întrecerile seniorilor.
De asemenea, Comisia Executivă a Federaţiei Internaţionale s-a întâlnit în oraşul german Berchtesgaden, pentru a discuta pregătirile pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver (Canada), stabilirea sumelor care se vor acorda premianţilor, cât şi ajutorul financiar pentru deplasările la concursuri federaţiilor naţionale, sistemul de control antidoping.
Au mai fost puse în discuţie criteriile de calificare la Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2012, care vor avea loc la Innsbruck (Austria).

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co