Actualitate

Buget mai mic pentru 2011

Anul acesta, bugetul de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova va fi cu patru procente mai mic decât cel din 2010.

Așa vor sta lucrurile în 2011, din punct de vedere financiar și, în consecință, și bugetul primăriilor din judeţ va fi redus.
Marțea trecută, reprezentanţii CJ Prahova au organizat o întâlnire cu primarii şi contabilii şefi din teritoriu, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova şi Instituţia Prefectului, pentru a se consulta despre maniera în care vor fi repartizate fondurile, dar şi pentru a se stabili care sunt prioritățile de cheltuire.
“Anul acesta, bugetul va fi cu 4% mai mic decât anul trecut. Diminuarea va fi simţită și de primării, mai ales că se reduc şi încasările din TVA”, a declarat preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.
Veştile proaste nu se opresc, însă, aici, pentru primarii din teritoriu şi asta pentru că aceştia nu vor mai primi în timpul anului bani de la Consiliul Județean, pentru realizarea diferitelor proiecte sau investiţii. Anul trecut, din fondurile proprii au fost repartizate, către diferite localități, aproximativ cinci milioane de euro.

Multe calcule
Primarii văd cu îngrijorare diminuarea bugetului, mai ales că acum trebuie să suporte din bugetul local şi plata salariilor mărite ale bugetarilor.
“Noi trebuie să respectăm organigrama şi să asigurăm salariile angajaţilor și cu cei 15% în plus, deoarece la vremea respectivă nu s-a cerut să se ţină cont, şi dacă nu se dau bani în plus o să cerem forurilor superioare sumele care ne vor fi necesare.
Nu avem altă soluţie”, a declarat Constantin Dragomir, primarul comunei Şoimari.
După consulatarea publică, autoritățile au fixat o nouă întâlnire, la sfârșitul lunii, pentru a stabili prioritățile și cum vor fi împărțite fondurile. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co