Cultura

Bucuria culorilor

Iubitorilor de pictură din Ploieşti li s-a pregătit, luni, la Galeria de Artă din localitate, vernisajul expoziţiei personale a artistului Ion Șinca. „Pictor şi profesor printre cei mai cunoscuţi din generaţia lui în Ploieşti şi Prahova, Ion Șinca reprezintă un nume şi un caz aparte. Recunoşti, fără îndoială, şi în această expoziţie, o manieră a pictorului Ion Șinca în motivele alese, în cromatica lucrărilor, până la grija minuţioasă pentru prezentare. Peisajul este un gen preferat al pictorului, deci se poate spune că, în confruntarea cu realitatea, peisajul îl exprimă ca stare de spirit”, considera criticul de artă Ruxandra Ionescu.
Evenimentul continuă istoria expoziţională a pictorului, începută în anul 1974 şi susţinută pe plan local, naţional şi internaţional. „Viaţa pictorului Ion Șinca este o fantasmă care are forma şi culoarea picturii sale. Fantasma picturii lui Șinca este forma şi culoarea copilăriei, a locului natal. Fantasma locului natal e Ion Șinca, chiar şi atunci când se află în atelier, la ore, pe stradă, el este, de fapt, în satul său şi bântuie, ca o fantomă a memoriei, dealurile, curţile, uliţele, grădinile…” completează Cornel Sântioan Cubleşan.
Expoziţia  va fi accesibilă publicului larg până la data de 25 octombrie, în cadrul Galeriei de Artă din Ploieşti. A. R.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co