Actualitate

Brebu – Se mai asfaltează câţiva kilometri

În Brebu Megieşesc echipele lucrează de zor la asfaltarea unui drum care nu cunoştea decât pietrele…

În câteva zile a fost turnat asfalt pe malul Doftanei. „Urmează acum în partea Brebu-Mănăstire, mai exact în zona Piscan, strada Soreşti, tot pe malul apei, practic, în jur de doi kilometri…, facem o brăţară care leagă DJ 214, de DJ214 în zona Tănăsică, în două puncte. Oamenii au, acum, ocazia să meargă pe asfalt, să ajungă mult mai repede şi în condiţii bune de transport. În total vom acoperi 40% din străzi”, a declarat primarul comunei Brebu, Dumitru Comăniţă.

Lucrări complexe
Străzi care nu au fost niciodată puse pe lista de investiţii sunt acum modernizate. În Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii au fost incluşi şi 2 kilometri de rigole, ca lucrări viitoare. Pentru Drumul Comunal care leagă centrul Brebului de Podu Chei oamenii trebuie să mai aştepte, însă, minim o lună.
„DC 3, care leagă centrul comunei de satul Podul Cheii şi care este pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, a fost pe 322, nu au fost bani şi comuna nu a beneficiat de pentru că nu au mai fost bani la Ministerul Agriculturii. Am rămas cu el în 2010 nefinanţat şi l-am băgat la Ministerul Desvoltării, pentru că valoarea e foarte mare – aproape 6,5 milioane de lei- şi nu aveam de unde să luăm atâţia bani pentru această investiţie…, practic e o ramforsare a drumului”, a explicat primarul Dumitru Comăniţă. Valoarea lucrărilor efectuate acum se ridică la 500.000 de lei din bugetul local, reprezentând 3,5 km de drum.  M. B.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co