Imobiliare Valea Prahovei
Politica

Breaza ar putea avea un cartier al pensionarilor

IMG_4144Un proiect pe această temă aşteaptă să fie aprobat în Consiliul Local, la iniţiativa reprezentantului Partidului Noua Generaţie-Creştin Democrat (PNG-CD), Cătălin Mihalache.

„Oraşul Breaza se îndreaptă într-o direcţie greşită şi uneori…nu are nici o direcţie”, a declarat membrul Consiliului Local Breaza, din partea PNG-CD, Cătălin Mihalache. Este cunoscut faptul că, la nivelul acestui oraş, există un „scurtcircuit” între puterea deliberativă şi cea executivă, respectiv Consiliul Local şi primar. Consilierul Cătălin Mihalache a dat ca exemplu în acest sens faptul că există numeroase proiecte viabile, care nu sunt puse în practică de către executiv.
Cum activitatea administraţiei unei localităţi nu poate fi separată de influenţa politicii, lucrurile nu stau prea bine. Dacă iniţial, după alegerile locale din 2008 se încheiase un protocol de colaborare cu membrii organizaţiei Partidului Democrat-Liberal (PD-L), acesta nu a rezistat mai mult de trei luni. Protocolul prevedea sprijinirea candidatului PD-L la funcţia de primar, Nicolae Ferăstrăieru (câştigătorul alegerilor – n.r.) în turul doi de scrutin, şi împărţirea comisiilor.
În prezent, după cum a declarat Cătălin Mihalache, se duc tratative cu politicienii locali, pentru crearea unei noi majorităţi în consiliu. Prin această afirmaţie, consilierul nu face altceva decât să scoată în evidenţă o anume stare negativă a lucrurilor în care se desfăşoară activitatea la nivel administrativ, stare ce se răsfrânge implicit asupra brezenilor. Întârzie, de exemplu, revigorarea mai multor domenii de activitate în care activează sau ar putea activa locuitorii Brezei.

Cartiere pentru vârstnici
Consilierul PNG-CD vrea să lanseze un proiect îndrăzneţ, gen „Golden Age” (Vârsta de Aur). Acesta presupune crearea unor cartiere destinate locuitorilor de vârsta a III-a, în ideea că din punct de vedere al bugetului local, sunt persoane cu un venit sigur şi garantat. Consilierul Cătălin Mihalache consideră că „pensionarii sunt oameni educaţi, disciplinaţi, nu foarte pretenţioşi şi foarte buni contribuabili”. Deocamdată, aprobarea proiectului depinde de formarea unei majorităţi în rândul consilierilor locali, majoritatea care ar putea da undă verde iniţiativei şi ar face ca Breaza să devină, în parte, un oraş al pensionarilor, în sensul cât mai pozitiv cu putinţă.Lucian IANCU

Targul National Imobiliar
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co