Politica

Nu toţi liberalii vor să intre la guvernare

alegeri-13Liderul PNL Câmpina, Virgil Guran, consideră că România nu este pregătită, încă, să facă parte dintr-o societate cu adevărat europeană, axată pe o democraţie reală şi doreşte formarea unei opoziţii puternice.

Omul politic recunoaşte faptul că nu se aştepta ca alegerile prezidenţiale să fie câştigate de către Crin Antonescu, şi nu se sfieşte să scoată în evidenţă faptul că mentalitatea românilor, în general, acceptă, încă, ideea unui regim dictatorial, din cauza tarelor unei societăţi pe care comunismul şi-a pus o amprentă grea. Virgil Guran a afirmat, cu trimitere către stilul dur de a face politică al Partidului Democrat-Liberal, că „o democraţie reală se construieşte cu oameni care pot purta un dialog, care acceptă criticile, care acceptă părerile altora.”
Cu privire la activitatea şi prestaţia în campania prezidenţială a organizaţiei pe care o conduce, consideră că aceasta a obţinut un scor bun, de 22 %, în condiţiile în care cu mult timp înainte nu era considerată ca fiind importantă în paleta politică locală.
Îmbogăţiţi în politică
„Cred că este un procent bun, promiţător. Lumea a început să vină către noi, pentru că încercăm să construim un colectiv de oameni aşezaţi, oameni care au realizat ceva în viaţă şi care nu doresc să se căpătuiască din politică, aşa cum am observat în general, în România. Vin mulţi cu buzunarele goale şi pleacă cu averi, pe care nu le sperau şi nu le gândeau, niciodată. Nu ştiu cât vom mai accepta ca popor acest lucru, dar văd că, deocamdată, a devenit o modă şi nimeni nu are vreo reacţie”, a declarat  şeful organizaţiei PNL Câmpina, Virgil Guran. Acesta nu prea agreează ideea intrării la guvernare, susţinând că alte aspecte sunt importante în acest moment. „Raţiunea îmi spune că în momentul de faţă trebuie să construim, în scurt timp, o opoziţie puternică, să atragem atenţia asupra lucrurilor reale din ţară”, a spus Guran.
Poate că ideea intrării la guvernare a liberalilor ţine cont şi de raţiuni mult mai profunde. Dorinţa de a fi o formaţiune politică luată în seamă ar putea justifica compromisul Partidului Naţional Liberal de a se alătura actualilor guvernanţi.Lucian IANCU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co