Sport

Box de Pietroşani

boxCastraveții fac casă bună cu…boxul.  O demonstrează povestea de succes a trei copii din Pietroșani, comuna prahoveană vestită pentru castraveții delicioși pe care îi produce.

Băieții sunt elevi în clasa a VIII-a la școala din localitate, dar și campioni naționali la box.
Ei se antrenează la Ploiești, cu maestrul Titi Tudor, care, din când în când, le întoarce vizita atunci când vine să vadă situația școlară a copiilor.
“Cum comuna Pechea, din județul Galați, a dat doi mari campioni, pe Lucian Bute și Steluța Luca, localitatea Pietroșani a dat, deocamdată, trei componenți ai lotului național de juniori, care se pregătesc pentru campionatele europene, din luna iunie”, a declarat antrenor emerit Titi Tudor.

Munca, un alt tip de antrenament
Georgian Tudor, Marian Preda și Silviu Alecu sunt elevi bine văzuți de profesori și de colegi. Când nu merg în cantonamente, sau la concursuri, aceștia frecventează școala cu regularitate. “Nu înseamnă că, dacă sunt campioni la box, sunt campioni și la răutăți”, a declarat , directorul Școlii Generale din Pietroșani, Violeta Badea. După orele de curs, băieții se întorc în ograda părintească, unde își ajută familiile la treburile casnice. Georgian merge în solar să adune castraveți. “E mai greu la sala de box, e muncă multă, ca să ieși campion. Și aici este greu, e cald”, a spus campion național la box Georgian Tudor.
Colegul său, Silviu Alecu, știe că are de săpat pământul cu ai lui, fie că e campion, fie că nu. “Și la sapă și la sală e la fel, e aceeași chestie. Dacă nu reușesc cu boxul, mă întorc la sapă”, a mărturisit campionul.
Băieții speră că vor ajunge ca idolul lor, Leonard Doroftei, și că vor scăpa de munca de la țară. Și așa cum se mișcă în ring au toate șansele. Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co