Actualitate

Boala nu poate învinge iubirea

IMG_6341O dragoste născută în copilărie, între doi adolescenţi, se reaprinde peste ani, în inimile a două persoane mature, hotărâte să nu lase nimic să le despartă, nici măcar o boală cruntă de care fata a aflat că suferă: leucemia.
Se spune că prima dragoste nu se uită niciodată. Dovada vie a acestui adevăr sunt Alexandra Comănici şi Bogdan Constantin. Când s-au cunoscut, cei doi erau la începutul adolescenței și nu au petrecut împreună mai mult de doi ani. Elevi fiind, viaţa i-a despărţit, fiecare urmându-şi calea, Bogdan locuind în Câmpina iar Alexandra la Ploieşti. În 2008, însă, drumurile li s-au intersectat pentru a doua oară. Se părea că firele nevăzute ale destinului, nu s-ar fi rupt între ei, niciodată. Bogdan aflase, întâmplător, că Alexandra este singură, după o relaţie nereuşită. Şi el era singur şi dezamăgit de o prietenie ce nu dusese nicăieri. A reuşit să-i afle numărul de telefon şi a sunat, fiind de ajuns ca flacăra unei iubiri să ardă cu intensitate şi maturitate. Chiar viaţa în sine le dădea semnale că au urmat aceeaşi cale, ea fiind studentă în ultimul an la stomatologie, el tehnician dentar.
Dragostea, lucrurile comune legate de profesiile lor, logodna pe care plănuiau să o facă o dată cu sărbătorile de iarnă, DSCF3163totul curgea lin şi fără să le dea de bănuit ce necazuri le pregăteşte viaţa mai departe.
O logodnă pe marginea
patului de spital
La începutul lui noiembrie anul trecut, Alexandra a mers la Ploieşti să-şi facă nişte analize medicale de rutină. Rezultatele primite nu erau deloc bune. Şi ea şi Bogdan au crezut că este o greşeală, o încurcătură în hârtii. Alexandra a considerat necesar să repete analizele la Câmpina. Din păcate, medicii au confirmat faptul că suferea de leucemie acută limfoblastică cu celule T, o formă rară şi foarte gravă.
Alexandra are doar 24 de ani. Vestea a căzut ca un trăsnet, făcând să dispară pentru o clipă, tot edificiul vieţii pe care şi-o clădiseră cei doi, până în acel moment. S-au mobilizat rapid, însă, plecând împreună la Târgu Mureş, unde fata s-a internat la spitalul în care lucrează ca medic sora sa. După încă o serie de analize dureroase, puncţie lombară şi medulară, s-a început tratamentul cu citostatice.
În toată această perioadă, cei doi îndrăgostiţi s-au purtat unul faţă de altul cu zâmbetul pe buze, fiecare încercând să protejeze sentimentele celuilalt. La două săptămâni de la internare, Bogdan a luat singur decizia de a face logodna chiar în spital. Ştia că părinţii lui nu puteau sosi aşa repede la Târgu Mureş, dar ei l-au înţeles. L-a ajutat să „comploteze” sora Alexandrei. Aşa a reuşit să cumpere inelul de logodnă, potrivit pentru mâna iubitei sale. Pentru Alexandra a fost o mare surpriză, să vadă cum apar în salonul ei părinţii, sora, nepoţii cumnatul şi medicul de gardă. Încărcaţi cu flori şi bomboane, dar fără şampanie din cauza tratamentului, cei doi au întărit legătura lor în faţa rudelor.
Lipsa banilor – un ”diagnostic”
la fel de grav
În decursul celor două săptămâni cât a stat în spital, Alexandra a aflat că în Italia există posibilitatea de a face un transplant de celule stem. În ţară se poate face doar un autotransplant, existând riscul major ca boala să recidiveze, putându-se regăsi în propriile celule, unele bolnave. Asta ar însemna reluarea tratamentului cu citostatice şi, implicit, slăbirea, iar în final pierderea vieţii. Sora Alexandrei a demarat o campanie de strângere a banilor necesari pentru plata operaţiei din Italia: 150.000 euro. Cu toate că transplantul cu celule stem îi poate salva viaţa, sufletul Alexandrei se întristează la gândul că vindecarea nu-i va mai putea aduce bucuria de a-i dărui un copil lui Bogdan.
Speranţă, rugăciuni şi… bani
Pe 24 februarie, la teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, va avea loc un spectacol de caritate și o expoziţie de pictură cu vânzare, creațiile fiind donate de pictori români consacraţi. Banii care se vor strânge din vânzarea biletelor şi a operelor de artă vor fi donaţi Alexandrei.Carmen NEGREU

Pentru salvarea vieţii Alexandrei Comănici , donații se pot face în contul BRD-GSG sucursala Prahova RO34BRDE 300SV6566914300 (lei). În acelaşi timp, se poate suna prin reţeaua Romtelecom, donând 2 euro, la apel – 0900 900 530, până la data de 05.05.2010. Tot pentru suma de 2 euro se poate da SMS în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote la numărul 858, între 15.02-15.03.2010.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co