Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Bebeluşi nevaccinaţi, lăsaţi în voia sorţii

bebelusiMii de copii din Prahova, nou-născuți, dar și școlari, așteaptă să fie vaccinați împotriva tuberculozei, a rujeolei, a tusei convulsive, sau a hepatitei B.

Din nefericire, dozele necesare acestor vaccinări nu au ajuns nici până acum în teritoriu, ele fiind așteptate încă din luna februarie.
Pe 14 mai, a fost făcută licitația de achiziționare, dar la nivelul instituțiilor sanitare din județul  nostru nu se știu rezultatele acestei proceduri și nici data când vor veni vaccinurile, nu este cunoscută. “În această situație sunt 2.000 de bebeluși născuți din februarie până acum, dar și alți 7.500 de copii care nu au făcut a doua doză din aceste vaccinuri. Încă așteptăm ca dozele să vină. Ne bucură faptul că, deocamdată nu avem cazuri de îmbolnăviri cu bolile împotriva cărora se face imunizarea, dar asta nu înseamnă că nu există riscuri foarte mari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Prahova, dr. Decebal Dan. În plus, 7.000 de școlari de clasa I nu au fost imunizați împotriva rujeolei și alți 7.500 din clasa a VIII-a nu au primit vaccinul difterotetanic.
În ceea ce-i privește pe bebeluși, părinții acestora sunt foarte îngrijorați că micuții lor ar putea contacta oricare dintre bolile împotriva cărora nu au fost imunizați. “Îmi este teamă, dar sper să nu se întâmple nimic. Dacă ar exista în farmacii, aș cumpăra vaccinul ca să stau pe urmă fără grijă. Dacă mi se va recomanda acest lucru, voi ține copilul în casă până când se găsește vaccinul”, a spus Andreea Nicolae, o tânără mămică îngrijorată de situația actuală.

Externați neimunizați
În Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (SOG) Ploiești nu există dozele de vaccin necesare micuților, așă că aceștia se externează neimunizați. “Am sfătuit mămicile să urmărească în presă când apar aceste vaccinuri, după care să ne viziteze pentru a vaccina copiii”, a declarat directorul SOG Ploiești, dr. Călin Boeru. Oficialii de la Ministerul Sănătății au sugerat ca județele care nu mai au doze să se împrumute la cele care încă nu au epuizat stocurile, dar se pare că nimeni nu mai are vaccinuri în plus, pentru a-și face milă și de bebelușii din Prahova.Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co