Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Acte de vandalism la Maternitatea Ploieşti

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie (SOG) Ploiești se află, ca mai toate unitățile sanitare din țară, într-un impas financiar fără precedent. Vandalizarea dotărilor contribuie și ea la acutizarea crizei.

Instituția a acumulat, deja, 20 de miliarde de lei vechi datorii la furnizorii de medicamente și utilități. În afară de asta, conducerea susține că cel puțin 50 de milioane de lei vechi sunt cheltuiți, în fiecare lună, pentru a repara dotările existente în saloane și grupurile sanitare, în urma distrugerilor provocate de paciente.
“În permanență ne lovim de paturi distruse, de noptiere distruse, de instalații sanitare distruse, chiuvete distruse, baterii de la chiuvete distruse… Mă întrebați de ce? Este modelul să se spele în chiuvetă. Apoi, avem frigidere distruse, pentru că unele consideră că așa se pot răcori, și avem ușa distrusă, sau chiar smulsă de la frigider… În ceea ce privește grupurile sanitare, și aici sunt distrugeri, atât vase de la toaletă, cât și rezervor. E greu să spun de ce”, a declarat directorul SOG Ploiești, dr. Călin Boeru.

Dacă nu ar fi distrugeri, ar fi dotări
Banii respectivi ar putea fi alocați pentru dotări, tot pentru sporirea confortului pacientelor, dar… “În fiecare lună s-ar putea amenaja unul-două saloane. Se poate pune aer condiționat, se pot monta jaluzele, se poate pune un televizor… Și acestea sunt lucruri care se pot face tot în interesul pacientului”, a explicat dr. Boeru.
Conducerea SOG Ploiești a făcut și un calcul în ceea ce privește economia care s-ar putea face dacă bunurile din instituție nu ar fi vandalizate: în trei luni, cu banii cheltuiți pentru remedierea defecțiunilor cauzate de paciente, s-ar putea achiziționa, spre exemplu, 15 aparate de aer condiționat, care ar putea asigura, pe caniculă, tocmai confortul femeilor aflate sub supraveghere în stare de internare. R. E.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co