Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Mult zgomot pentru nimic!

Ploile abundente din ultimele zile au făcut ca barajul Paltinu, una dintre principalele surse de alimentare cu apă din judeţ, să fie plin ochi. Măsurile luate de autorități au dus la anunțarea unei iminente întreruperi a furnizării apei potabile, dar situația nu a fost atât de gravă pe cât se anunța.

Autoritățile competente au decis evacuarea a 40 mc/s, din barajul Paltinu, lucru care a făcut ca râul Doftana să devină aproape negru la culoare. S-a ajuns la închiderea staţiei de tratare a apei ce deservește municipiul Câmpina, din cauza faptului că gradul de turbinitate era de zece ori mai mare decât în mod normal. Aşa că s-a mers pe alimentarea municipiului cu apă din rezerve, până când acestea s-au… terminat. În consecință, marți, a venit anunţul că apa va fi oprită în oraş pentru o perioadă nedeterminată. „Rezerva de apă a fost aproape terminată după ploaia de duminică. S-au făcut deja restricţii pentru a strânge mai multă apă în rezervoare”, a declarat cel care ocupă funcția de şef Sistem Hidrotehnic Voila, Gheorghe Poenariu. Vestea nu a fost prea bine primită de câmpineni, mai ales că umbla vorba că, dacă mai plouă, criza apei nu va dura doar până miercuri dimineaţă.

N-a fost așa
Ceea ce a urmat a demonstrat faptul că lasă mult de dorit colaborarea dintre Hidro Prahova şi administraţia locală câmpineană. Deși populaţia a fost informată că va rămâne fără apă potabilă, inclusiv prin afişe lipite pe la asociaţiile de proprietari, situaţia s-a schimbat, în sensul că a fost folosită o altă… rezervă de apă. Aşa că oamenii s-au pus cam degeaba pe făcut provizii. Lucru de care a aflat şi primarul, una dintre persoanele care nu prea agreează modul în care Hidro Prahova „se mişcă” în Câmpina. „Chiar dacă priza de apă de pe valea râului Doftana a fost golită, din cauza faptului că bazinul era plin de noroi adus de şuvoaie, alimentarea cu apă nu s-a oprit, fiind folosită o rezervă a Apelor Române. A fost doar o alarmă falsă. Mie îmi pare rău că Hidro Prahova, după ce a văzut că alarma este falsă, nu a schimbat afişele de la blocuri, să anunţe cetăţenii că apa este bună şi să-şi ceară scuze”, a declarat Horia Tiseanu. Ce-i drept, apa s-a oprit pentru câteva ore. Numai că printre oameni informaţia s-a „deformat”, ajungându-se până la ipoteza că s-a rupt barajul Paltinu. Concluzia este că la Câmpina va fi apă potabilă. În ceea ce priveşte programul de furnizare, operatorul nu poate da asigurări certe. Relu NISTOR

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co