Actualitate

Ploi torentiale in zonele muntoase din Prahova

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de ploi torențiale pentru mai multe județe, conform căruia în Prahova se vor înregistra averse în special în zona de munte.

Astfel, în județul nostru sunt așteptate ploi torențiale în zona de munte, în special la altitudini de peste 1.800 de metri. La Vârful Omu, la ora 08.00, mercurul în termometre a coborât până la 5 grade Celsius, iar la Sinaia s-au înregistrat 11 grade Celsius.

Județele vizate de avertizarea meteo sunt Covasna, Suceava, Bacău, Vrancea, Botoșani, Arad, Neamț și Iași.

În aceste zone, se vor înregistra averse care vor cumula 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, dar se pot semnala și căderi de grindină de dimensiuni mici.

ANM precizează că, până pe 11 septembrie, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei.

„Începând cu 12 septembrie valorile termice diurne vor scădea ușor spre o medie de 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendință de scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni, în medie, de la 17 până la 13 grade, în ultimele nopți”, informează ANM.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co