Sanatate

Spitalul Voila nu se desfiinţează

spital-voilaSpitalul de Neuropsihiatrie Voila este unul dintre cele mai importante în domeniul afecţiunilor care sunt tratate aici atât în judeţ cât şi pentru întreaga ţară.

Cu toate acestea, de ceva vreme umblă vorba prin județ că această unitate sanitară va fi desfiinţată. Se pare că nu este decât un zvon şi că, din contră, acestei unităţi spitaliceşti îi merge bine şi pe timp de criză. „Dacă se desfiinţează spitalul? Doamne fereşte! Nici gând de aşa ceva! Spitalul Voila va exista. În primă instanţă va trece la Consiliul Local şi după elaborarea bugetului pe anul 2011, deja am depus toate demersurile pentru a trece într-un sistem de program naţional de sănătate mintală, împreună cu alte spitale de psihiatrie, pentru că sănătatea mintală şi incidenţa tulburărilor psihice a crescut, după o analiză a noastră, în ultimul an, cu 15-18%. Transmit tuturor că nu există în nici un caz ideea acestui lucru, dezmint şi folosesc această ocazie să spun că în incinta spitalului nu are nimeni nicio intenţie de vânzare imobiliară, sau de o altă natură. Ce este în jurul spitalului, sunt lucruri pe care nu le administrăm şi nu depind de noi”, a declarat managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Voila, Gabriel Ţintărescu.

Schimbare de administrator
Această descentralizare a spitalelor constă, de fapt, în transferul managementului. Trecerea Spitalului Voila în administrarea Consiliului Local nu aduce schimbări majore. „Analizând specificul fiecărui spital, şi mă refer la cele de monospecialitate, concluzia ultimei discuţii cu Prefectura, Consiliul Judeţean şi cu Secretarul de Stat de la Ministerul Sănătăţii, este aceea că psihiatria va fi inclusă într-un program naţional. Va fi dezvoltată şi va fi sub administrarea şi sub directa supraveghere a Ministerului Sănătăţii”, a mai precizat managerul Gabriel Ţintărescu.
Aşadar, Spitalul de Psihiatrie Voila rămâne centru de recuperare medicală, fără ca trecerea sa în administrarea Primăriei Câmpina să afecteze în vreun fel dezvoltarea şi investiţiile ce urmează a fi făcute aici. Se pare că lucrurile merg chiar spre bine, şi, de exemplu, în viitor va fi amenajată o parcare, la intrarea în curtea spitalului.Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co