Actualitate

Avion prăbuşit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit săptămîna trecută pe aerodromul Tăriceni, din localitatea Şirna.

În urma impactului cu solul, pilotul a murit iar copilotul a fost grav rănit, fiind  transportat de urgenţă la spitalul Floreasca din capitală. Avionul tocmai decolase de pe aerodrom, moment în care a avut o pană de motor. Pilotul nu a putut redresa aparatul, aşa că s-a prăbuşit în gol, impactul fiind extrem de violent şi fatal uneia dintre cele două persoane, care se aflau în avion. În urma impactului fuselajul s-a făcut scrum iar pe o raza de 30 de metri totul a ars în jur.Constructorii avionului nu exclud varianta unei erori de pilotaj.
“Şi defecţiune, dar şi eroare de pilotaj. Pilotul nu trebuia să încline aparatul atât de mult. Adică trebuia să-şi continue zborul. Pilotul a ajuns în situaţia de nu mai redresa avionul, s-a prăbuşit şi a explodat”, a declarat Toma Anghel, unul dintre constructorii avionului.
“Am găsit la locul accidental două victime. Una era carbonizată, iar cealaltă în stare gravă, cu arsuri la peste 80% din suprafața corpului, cu arsuri ale căilor aeriene superioare şi cu politraumatism. S-a acordat primele îngrijiri la locul accidentului şi a fost transportat in condiţii de maximă siguranţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti.Prognosticul este însă rezervat” a declarat  dr. Daniel Nicolae,dir. Serviciul Ambulanţă Prahova.
“Noi am intervenit pentru asigurarea asistenţei medicale a pilotului supravieţuitor, care a fost transportat la un spital din Bucuresti dar şi pentru lichidarea incendiului provocat de avion  în urma impactului” a declarat col. Nicolae Popescu, comandant ISU Prahova.
Localnicii spun că pilotul avionului avea experienţă bogată în domeniul aviaţiei şi că avea chiar o şcoală de pilotaj, în Focşani
“Venea de vreo 20 de ani pe aici.Executa ore întregi de zbor. Eu cred că era un pilot foarte bun. Avea chiar şi o şcoală de pilotaj” a povestit un localnic.
“Din ce am văzut  a căzut de la vreo 300 de metri.Nu-mi dau seama ce s-a putut întâmpla. Cred că este vorba despre eroare umană sau defecţiune a avionului” a spun un alt localnic.
Aparatul de 2 două locuri, este un avion ultrauşor, de 320 de kilograme. Se poate înălţă până peste 350 de metri şi poate prinde viteza de 200 de kilometric la oră.Se afla la cel de-al doilea zbor, fiind efectuate cu el cel mult opt ore de zbor. Mariana BADEA

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co