Actualitate

Demonstraţii de zbor la Băneşti

La începutul săptămânii, s-a organizat, pe Aerodromul de la Băneşti, cea de-a doua ediţie Safety Demo – antrenament în tehnica pilotajului avansat cu Iacării Acrobaţi.

Antrenamentul s-a axat pe efectuarea unor zboruri sigure. Pilotul, prin exerciţii de acest gen, trebuie să ştie să controleze aparatul de zbor, să evite situaţiile limită, dar în cazul acestora să poată lua măsurile necesare cât mai repede. „Avem o sesiune de două zile de zbor în care cei interesaţi pot zbura şi putem face antrenamente pentru atitudini anormale şi exerciţii de pierdere a controlului în zbor şi de recuperare a zborului. Orice aparat de zbor are nevoie de viteză, dar dacă bruschezi sau dai comenzi greşite, orice avion poate intra într-o evoluţie dificilă şi, dacă piloţii nu sunt antrenaţi şi nu au simţit înainte aceste senzaţii, pot intra în panică, iar panica poate duce la dezastre”, a explicat managerul echipei „Iacării Acrobaţi”, Dan Ştefănescu.
Evenimentul are la bază oameni cu experienţă, capabili să ţină lecţii de instruire. Instructorii de zbor Ioan Postolache, Dan Ştefănescu şi Dan Conderman (Iacării Acrobaţi), alături de multiplul campion mondial la acrobaţie Jurgis Kairys, sunt piloţi cu vastă pregătire şi experienţă de zbor în competiţii şi demonstraţii aeriene. „Noi îi obişnuim cu senzaţiile. Dintr-un zbor normal de viraj, dacă piloţii nu sunt atenţi la coordonarea mişcărilor şi a comenzilor, pot intra cu avionul în vrie. Sunt lucruri pe care piloţii trebuie să ajungă să le facă din reflex şi să se gândească mereu care e pasul următor. Zborul trebuie tratat cu foarte multă seriozitate şi să fim pregătiţi pentru situaţii anormale”, a mai spus Dan Ştefănescu.
În memoria înaintaşilor
Tot în cadrul celor două zile de zbor de la Băneşti, Asociaţia „Aripi Româneşti” a organizat o expoziţie cu fotografii, documente şi obiecte personale ce au aparţinut lui Dan Valentin Vizanty, pilot de vânătoare, comandant de escadrilă şi de grup cu gradul de locotenent comandor aviator. Vizanty a apărat cu succes Bucureştiul şi zona petrolieră Ploieşti în timpul bombardamentelor anglo-americane din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co