Actualitate

Autostrada le distruge viaţa

autoatradaLucrările efectuate la autostrada București-Ploiești se derulează cu mari necazuri pentru persoanele care locuiesc în comuna Râfov. Casele se crapă tot mai rău, din cauza camioanelor care cară materie primă.

Dezastru în comuna prahoveană Râfov,  unde maşinile de mare tonaj care tranzitează zona pentru a ajunge la şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti au distrus drumurile. În plus, de la trepidaţii constante, casele oamenilor s-au crăpat mai peste tot. Pereţii școlii din satul Sicrita, care abia fusese reabilitată, s-au fisurat şi ei, iar autorităţile locale vor să interzică în comună accesul utilajelor și autovehicolelor de tonaj greu. Localnicii au blocat de câteva ori drumul, împiedicând utilajele să ajungă în șantier, însă activitatea continuă, iar autorităţile spun că situația este una cât se poate de serioasă. „Ne-am săturat de situaţia asta. Oamenii vin tot timpul la Primărie să reclame că pică locuinţele peste ei. Drumul a fost făcut varză. Toţi trăim în teroare din cauză autostrăzii. Dar cu cine să te cerţi pentru că ţi se spune în faţă că e interes naţional? E bine, însă, să ştie toată lumea că interesul naţional înseamnă multe sacrificii şi, din păcate, doar din partea unora”, a spus, cu amărăciune în glas, primarul comunei Râfov, Mircea Chivu.

Peste tot, numai teamă
Localnicii se plâng că nici măcar nu mai pot dormi din cauza basculantelor, care trec zilnic pe stradă. Cât despre achiziţionarea unui autoturism, la Râfov este cea mai proastă idee. Piese peste piese se duc pe apa Sâmbetei atunci când oamenii sunt nevoiţi să treacă cu maşinile prin gropile imense lăsate de autobasculante. La școală, profesori și elevi, deopotrivă, stau cu teama că oricând ar putea să cadă bucăți de tencuială. „Totul a început după ce au început să transporte cu mașinile la autostradă. Nu este fisurată rău școala, dar se cunoaște, totuși. Sunt crăpături în partea dinspre stradă”, a explicat un localnic.
După mai multe insistențe, primarul Mircea Chivu a reușit să semneze un contract cu firma care desfășoară lucrări la autostradă, prin care constructorul a promis că va încerca pe cât posibil să întrețină drumul și că va reface ceea ce a stricat la partea carosabilă. Cât despre şcoală şi casele oamenilor, Dumnezeu cu mila! Raluca EPARU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co