Actualitate

Astazi am intrat in postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel

Astăzi, a început Postul Sfinţilor Apostoli sau Postul Sîmpetrului, după cum este cunoscut în popor.

Acest post precedă sărbătoarea comună a celor doi sfinţi, din 29 iunie. Postul Sfinţilor Apostoli este unul dintre cele patru posturi de peste an.

Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durată fixă, Postul Sîmpetrului are o durată variabilă, în funcţie de data variabilă a Paştilor. Postul începe lunea, după Duminica Tuturor Sfinţilor, şi ţine până în ziua de 29 iunie.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt prăznuiți în aceeași zi deoarece amândoi au fost uciși la Roma, din porunca împăratului Nero, Petru fiind răstignit cu capul în jos, iar lui Pavel tăindu-i-se capul.

Moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel au fost așezate împreună. Tradiția a consemnat ziua de 29 iunie ca dată a martirajului Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Cercetările mai noi au stabilit, cu o anume precizie, că Petru a fost răstignit în anul 64, iar Pavel, decapitat în anul 67. Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt autori de epistole incluse de Biserică între textele canonice ale Noului Testament.

Sfântul Apostol Pavel, spre deosebire de Petru, care a făcut parte din cei care au stat la masă alături de Mântuitorul, s-a adăugat cetei apostolilor în chip minunat după Înălţarea Domnului la cer şi Pogorârea Duhului Sfânt. Pe drumul Damascului este chemat la noua slujire al lui Hristos.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co