Actualitate

Răzvan Bălăşescu – candidatul USL la Breaza pentru postul de primar

Răzvan Bălăşescu este inginer şi brezean get beget, are 47 de ani şi este căsătorit, având doi copii. În 1989 a terminat la Braşov, Facultatea de Mecanică, secţia Autovehicule Rutiere, urmând mai multe cursuri postuniversitare. Are un curriculum vitae impresionant, deţinând, de-a lungul timpului, funcţii de conducere în cadrul SC IRA SERVICE AUTO SRL Câmpina, ca director executiv; director Direcţia Transporturi la SC PETROMSERVICE SA Bucureşti; şef serviciu la SC PETROM SA Bucureşti; director Operare la SC OMV PETROM SA Bucureşti. În momentul de faţă este administrator al propriilor societăţi, prin care asigură servicii de transport, comerţ, logistică şi turism.

A ales administraţia publică
Ţinând cont de probitatea profesională şi morală de care a dat dovadă pe parcursul carierei sale, din 2011 au început să-l curteze mai multe partide politice, prin organizaţiile existente la nivelul oraşului Breaza. Răzvan Bălăşescu se mai lovise de politică în anii ’90, când unele partide au încercat să-l coopteze ca membru. Dar, la vremea respectivă, a ales să-şi desăvârşească pregătirea profesională pentru o carieră în domeniul pentru care se pregătise.
Chiar dacă munceşte mai mult de 12 ore pe zi, în afara Brezei, Răzvan Bălăşescu nu poate să nu observe problemele cu care se confruntă oraşul în care trăieşte, implicit problemele concetăţenilor săi. „Am observat că în ultimii ani Breaza a căzut din punct de vedere administrativ, dar şi din punct de vedere cultural. Se poate observa pe stradă că oamenii parcă au un aer de tristeţe, gândindu-se cu îngrijorare la ziua de mâine, iar viaţa culturală pare din ce în ce mai slabă. Cu toate acestea am văzut că la Centrul Cultural „Ion Manolescu”, directorul e un om de bine, cum se spune, şi-l admir pentru ceea ce încearcă să facă. De asemenea, la Liceul „Aurel Vlaicu” şi la şcolile din localitate sunt desfăşurate activităţi care sunt recunoscute pe plan naţional şi, cu un gram de efort, pot fi promovate şi în plan internaţional. Tot în plan cultural putem considera şi acţiunile bisericilor din localitate, care propăvăduiesc încrederea şi speranţa în ziua de mâine. Aş vrea să trezim puţin oraşul şi să atragem oamenii de valoare, pentru că ei există. Şi nu mă refer numai la persoane foarte titrate, ci şi la oamenii simpli, cu mult bun simţ, mai ales civic, acei brezeni care sunt gospodari adevăraţi. Acestor oameni trebuie să le redai încrederea în propriile forţe şi să-i atragi, să-i implici în viaţa comunităţii, să participe la întâlniri şi să ne spună nu doar problemele, ci şi ideile lor, prin care putem să ne îmbunătăţim traiul de zi cu zi”, spune Răzvan Bălăşescu.

Turismul  poate fi o bază
de dezvoltare pentru Breaza
Răzvan Bălăşescu agreează ideea unei Breze turistice, fiind conştient de potenţialul geografic şi climatic de care beneficiază oraşul, în special aerul foarte ionizat, dorind să-i redea statutul de micul Davos al României. „Cred că primăria se poate implica, poate fi un partener în anumite proiecte de dezvoltare a unor puncte, să spunem, de recuperare, de exploatare a Brezei ca zonă turistică, ţinând cont de atributele cu care ce ne-a binecuvântat însăşi natura. Şi când spun asta, mă refer la amenajarea unor spaţii civilizate. Mă gândesc la nişte circuite turistice, care existau pe vremuri, când mergeai la un izvor, plimbări pe dealul Gurga sau Sinoiu, spre Nistoreşti. Pe aceste circuite te poţi plimba, relaxa. Ştiu că au apărut destule pensiuni în oraş, dar cred că nu există un cadru organizat pentru a le promova, pentru a atrage turişti. Chiar ideea de turism cred că se pliază pe specificul geografic şi climateric al Brezei. Oamenii trebuie ajutaţi, îndrumaţi în acest sens, să cunoască ce trebuie făcut pentru a intra într-un circuit de turism. Sunt foarte multe locuri lăsate în paragină, izvoare cu calităţi curative. Breaza ar putea deveni un loc înfloritor atât pentru locuitorii ei, cât şi pentru vizitatori. Trebuie doar să te ridici de pe scaunul de la biroul administrativ pe care îl ocupi cu nişte responsabilităţi mari, să fii vârful de lance în atragerea de fonduri, să creezi relaţii benefice pentru oraş, să cauţi surse financiare în acest sens, să dai dovadă de diplomaţie, să comunici cu oamenii şi mai ales să convingi forurile competente că poţi transforma un loc, dăruit deja de Dumnezeu, într-adevăr, într-o staţiune balneo-climaterică.
Oricând, la Breaza se poate implementa o industrie nepoluantă, prin agroturism, care poate aduce bani şi brezenilor, dar şi către bugetul local prin taxe şi impozite. Mă mai gândesc la nişte mici târguri, organizate o dată sau la două luni, cu chioşcuri, cu mese şi umbrele, cum vedem în pieţele din Braşov sau Sibiu, care să se încadreze în peisajul oraşului şi care pot fi închiriate pentru anumiţi agenţi economici. Vreau să aduc lumea la Breaza, să-şi cheltuiască banii aici. Am multe idei, totul e să pot ajunge să le concretizez”, declară Răzvan Bălăşescu, abţinându-se, deocamdată, să-şi dezvolte proiectele pe care doreşte să le prezinte în campania electorală.

„Nu vreau să fac politică, ci administraţie publică!”
„Eu nu mă implic în această luptă electorală, ca să rămână numele de Bălăşescu, undeva, în panoplia primarilor din Breaza. Nu mă interesează treaba asta. Mie mi-a plăcut şi îmi place să fac bine. E greu să faci bine şi de multe ori nu eşti înţeles în acţiunile tale, dar am o satisfacţie sufletească deosebită, simt pe deplin acea stare de bine, când văd că pot ajuta la ceva, pe cineva. E un sentiment deosebit, pentru că e felul meu de a fi. Sunt mulţi politicieni pe care nu-i înţeleg!
Când candidezi pentru o funcţie, nu o faci doar pentru tine, ci şi pentru cei care te aleg şi îşi pun nişte speranţe în tine. Nu am acceptat propunerea de a candida pentru postul de primar, doar ca pe o provocare oferită de viaţă, ci ca pe un lucru pe care pot să îl fac, căruia îi pot face faţă, conştient de responsabilităţile pe care mi le asum. Eu mă consider candidatul USL şi al brezenilor şi vreau să vin să fac o treabă bună în Breaza. Sper că, după atâta „mocirlă” politică, referindu-mă la ultimii ani, oamenii să aprecieze că doresc să se treacă la un alt nivel, superior. Eu nu vreau să ajung primar ca să fac politică, ci administraţie publică”, şi-a motivat Răzvan Bălăşescu decizia de a candida pentru postul de primar în Breaza.
Răzvan Bălăşescu, primar la Breaza? Este în plinătatea forţelor fizice şi intelectuale, educat, cult, cu o stare materială şi financiară deosebită, comunicativ, politicos, diplomat, detaşat de meschinăriile politice. Ar putea aduce un suflu nou în viaţa oraşului şi a brezenilor. Carmen NEGREU

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co