Imobiliare Valea Prahovei
Sanatate

Asociere în justiţie – Spitalele din România vs. RomGermed

tiuUna dintre pietrele de moară legată de „picioarele” Spitalului Municipal Câmpina, referitor la datoriile mari acumulate în ultimii ani, poate fi rezolvată prin atacarea în instanţă a contractului încheiat cu firma RomGermed, contract care face ca unitatea spitalicească să piardă lunar sume importante de bani. Ultima, şi cea mai grea temă a noii conduceri manageriale, aşa cum a spus doctorul Călin Tiu, care între timp s-a transformat şi în detectiv particular, este aceea de a acţiona în judecată firma din Bucureşti, alături de celelalte spitale din România, care au încheiat astfel de contracte defectuoase. „Firma este specializată în tunuri în sistemul public… ” a mai spus directorul spitalului, care crede că dacă vor scăpa de contractul încheiat în urmă cu doi ani de zile, de către fostul manager, problemele financiare ale spitalului s-ar putea diminua.
„Situaţia nu este încă deloc bună, dar încercăm să obţinem cât mai multe observaţii, şi vedeţi că obţinem. Sperăm ca, împreună, să reuşim să găsim şi soluţiile de asociere în justiţie împotriva acestei firme şi să închidem contractul. Întrucât în faţa justiţiei, procedural, nu-ţi poţi permite să greşeşti pentru că altfel plăteşti preţurile greşelilor, a durat ceva timp până când noi am apropiat momentul în care vom ataca în instanţă acest contract, pentru suspendarea lui până la judecată. Deocamdată ne judecăm pe sumele datorate. Ei ne-au dat în judecată pe noi, noi pe ei pentru sume pe care le datorăm unii altora”, a declarat doctorul Călin Tiu, directorul Spitalului Municipal Câmpina.
Punctul de vedere al noii echipe manageriale este acela că, acţionând împreună cu celelalte spitale, în instanţă, firma din Bucureşti, există şanse de reuşită. Doar în acest fel analizele de laborator vor putea fi făcute la un preţ care să nu displacă pacienţilor. (Relu NISTOR)

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co