Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Tiu a fost demis!

tiuÎn urmă cu o săptămână, doctorul Călin Tiu nega zvonul conform căruia ar intenţiona să-şi dea demisia şi continua proiectele pentru ca Spitalul Municipal Câmpina să scape de datoriile care, de-a lungul timpului, au creat atât de multe probleme. Planurile s-au „stricat”, însă, în momentul în care, de la Minister, a venit un fax care anunţa demiterea din funcţie a doctorului Tiu şi numirea noului director, Alexandru Matei. „Noua numire mă scuteşte de orice comentariu. Ce pot să spun, decât că mulţumesc administraţiei locale pentru decizia de a fi numit în august şi pentru această revocare, ce vine într-un moment foarte bun pentru mine, pentru că spitalul este într-o situaţia mult mai bună decât în ultima perioadă, fiind în acest moment pe plus. Avem datoria istorică după noi, redusă şi ea cu 10%, şi, acum, spitalul încasează mai mult decât produce, ceea ce consider că este o dovadă de împlinire a acestui mandat scurt al echipei”, a declarat doctorul Călin Tiu. Tiu este foarte mulţumit de activitatea desfăşurată de el şi de întreaga sa echipă, cât timp s-au aflat la conducerea spitalului. Are satisfacţia că eforturile lor nu au fost zadarnice, rezultatele fiind vizibile: datoria de 17 miliarde, pe care spitalul o avea pentru utilităţi, este acum pe zero! Spitalul Municipal se află pe drumul cel bun din punct de vedere financiar. Tiu este convins de o bună continuitate a proiectelor şi de buna capacitate de organizare a noii conduceri. „Eu consider că echipa viitoare are condiţiile interne de a realiza mai mult şi, având şi susţinerea externă în acest moment, aşteptăm să vedem lucruri şi mai grozave”, a spus Călin Tiu.
Motivul acestei schimbări?! Se pare că este unul pe linie politică. O dată cu alegerile… s-au făcut şi cărţile. Şi, în plus, susţinerea politică este foarte importantă pentru un manager, de aceea, se aşteaptă o şi mai bună dezvoltare a spitalului.
„Trăim, spun eu, o situaţie absolut normală. Este normal ca aceia care au câştigat alegerile să-şi asume şi administraţia, iar populaţia să aibă ce a votat”, a mai spus Călin Tiu.
Nu se ştie, deocamdată, care va fi structura noii echipe manageriale. În timp ce Carmen Coman, directorul economic, intenţionează să demisioneze, Nicolae Mijea, directorul adjunct al spitalului, rămâne pe acest post, dacă şi noul director va fi de acord.
Nicolae Mijea: „Din punctul meu de vedere, pot să spun că doresc, în continuare, să rămân pe post, dar este o mare problemă: nu ştiu dacă domnul director Matei doreşte să colaboreze cu mine”. Mija a mai spus că alegerile câştigate de către PD-L au dat de gândit cu privire la posibilitatea schimbării lui Tiu.
În ceea ce îl priveşte pe noul director, Alexandru Matei, am încercat să luăm o scurtă declaraţie, însă doctorul a spus că mai aşteaptă câteva zile, până când va avea o întâlnire cu presa.Diana ROMAN

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co