Actualitate

Asfalt la sate

Sătenii vor merge pe asfalt, graţie Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Acest organism central, împreună cu autorităţile locale prahovene,  vor pune în aplicare un proiect guvernamental, prin care drumuri din 47 de localităţi prahovene – multe dintre ele rurale- vor fi supuse, după caz, reabilitări de anvergură şi asfaltări.
„Vorbim despre 250 de km de drum din cadrul Programului 10 mii de km de drum judeţean şi de interes local. Pentru Prahova se alocă 80 de milioane de euro, localităţile fiind alese după mai multe principii.
În primul rând, beneficiare sunt staţiunile turistice, iar apoi localităţile rămase în urmă cu asfaltarea”,
a declarat secretarul general al MDRT, George Nastasia

Mare ajutor…
Pentru cele mai multe dintre localităţile beneficiare, proiectul reprezintă o gură de oxigen, mai ales că bugetul local nu ar fi putut suporta o astfel de investiţie.
“Localitatea Baba Ana este una de câmpie, unde noroaiele pe timp de ploaie sunt la ordinea zilei. Ne bucurăm că beneficiem de acest proiect, pentru că din bugetul local nu ne-am fi permis o astfel de investiţie”, a declarat Nicolai Bulete, primarul localităţii  Baba Ana.
“Pentru Câmpina, proiectul înseamnă asfaltarea a trei artere principale, respectiv Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Bulevardul Carol 1, cu două tronsoane. De asemenea, mai înseamă şi o legătură cu DN1, creându-se un acces mai uşor”, a declarat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.
“Practic, cu ajutorul proiectului, noi vom reuşi să modernizăm infrastructura oraşului. Noi avem asfalt peste tot, dar acum putem reabilita şi moderniza Filipeştii de Pădure”, a declarat Costel Morărescu, primarul acestei localităţi.
Lucrările vor începe efectiv în luna martie a anului viitor. Mariana BADEA

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co